150 Quins nassos

Quins nassos

El NAS núm. 150 – juny 2015 –

Per Marc Fonoll

El periodisme és una merda. Tots ho sabem. No ho diem per no ofendre, però com que jo personalment sóc llicenciat en periodisme, em puc permetre el comentari. El periodisme és una merda. Està mal valorat, mal pagat i és una explotació del temps personal extraordinària. Evidentment pot ser gratificant. Però no tinc gaire clar que la recompensa valgui l’esforç.

Deixa’t estar de caps de setmana. Si hi ha eleccions un diumenge, tocarà currar diumenge i si un ple municipal s’allarga fins a la mitjanit, doncs tocarà quedar-se fins a mitjanit. Ei, i la festa major res de gaudir-la, a tu et toca explicar-la.

El periodista només pot anar a pitjor si on està immers és en el món de la premsa local. I no en qualsevol premsa local, no, sinó en la del propi poble. Allà on et coneixen. A on si parles malament d’en Jordi, en Jordi et vindrà a demanar explicacions. A on si critiques la terrassa del bar que envaeix el pas dels vianants, el següent mes et quedes sense la seva publicitat i a on si expliques el que passa ningú et felicita, però si passes algun fet per alt et plouen crítiques des d’indrets desconeguts.

Així que personalment crec que cal tenir uns nassos ben grossos per decidir-se a engegar un mitjà de comunicació, local i al teu propi poble. I té encara més nassos que 150 publicacions després, el periòdic no només segueixi sent sostenible, independent i local, sinó que a més a més la gent el vulgui, el llegeixi i no només el faci servir per eixugar terres fregats, sinó també per saber què ha passat al costat de casa. Un privilegi cardedeuenc.

Així que amics, crec que el “150 aniversari” és un bon moment per felicitar als lectors d’“El Nas”, als seus anunciants i als seus col·laboradors, però molt especialment als seus treballadors i creadors. Perquè Déu ni do quins nassos. Moltes felicitats a tothom!!!

Seguiu així!

Be the first to comment on "150 Quins nassos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies