155 Míriam Nogueras: “Si no t’hi poses no passa res i res canvia”

155 miriam nogueras L7005

El NAS núm. 155 – desembre 2015 –

Míriam Nogueras: “Si no t’hi poses no passa res i res canvia”

La regidora cardedeuenca es presenta de número 4 per “Democràcia i llibertat” a les properes eleccions del 20D

Xavier Navarro

Míriam Nogueras, regidora de CDC a Cardedeu, ocuparà el quart lloc de la llista de “Democràcia i llibertat”, la coalició formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, per a les eleccions estatals del 20 de desembre.

La llista de Democràcia i llibertat, per Barcelona, a les eleccions del 20D està encapçalada per Francesc Oms i com a número quatre, amb moltes possibilitats de sortir, Míriam Nogueras, la regidora de CDC a Cardedeu.

La Míriam va néixer a Dosrius fa 36 anys. Té una empresa, amb socis, que es dedica a filatures en el Maresme i té un postgrau en Màrqueting Digital i Comerç Electrònic. És regidora a Cardedeu des del maig passat.

El seu ascens meteòric en política i presència mediàtica li representa fòbies i filies i sobretot genera curiositat.

Quant temps fa que estàs en política?

Fa ara nou mesos. Vaig parlar amb gent d’ERC i CiU i em vaig decidir per aquests últims, però no milito. La meva activitat política va començar fa quatre anys, amb la Plataforma No vull pagar el peatge. Vaig conèixer al Robert Garrigós, un dels membres més actius, i no vaig anar a Brussel•les però em vaig implicar en la marxa. Arran d’això en Josep Casadellà i d’altres ens vam plantar i ens van crivellar a multes. Tot això em va canviar la vida i vaig veure que s’ha de fer front al que sembla injust.

Vaig conèixer gent, a Rull, a Jiménez, el director d’Abertis… sempre ens atenen bé, però no ens fan gens de cas.

Jo en aquella època em vaig enfadar molt amb CiU, però a mesura que vaig coneixent les coses veig que si no t’hi poses, no passa res. Has d’estar a dins si vols canviar coses.

I creus que has aconseguit canvis?

Sí, en qüestions de mobilitat digne, que no vol dir no pagar, però no sangrar a la gent d’aquesta manera. I en més àmbits que en el de l’autopista, perquè allò em va obrir portes, com per entrar en el Cercle Català de Negocis.

Com va anar això?

Vaig anar a ajudar, a donar consells en la meva especialitat de màrqueting, i vaig seguir anant a reunions, ningú em deia que no hi anés (riu) i ara estic en el Comitè executiu. Mira!, el 14 de febrer del 2013 Foment anava a fer un acte contra el Procés i a CCN es plantejava com boicotejar-lo. Jo anava apareixent a les Juntes i un dia Ramon Carner em va proposar formar-ne part i vaig acceptar.

I la teva relació amb Cardedeu?

Fins als 16 anys visc a Dosrius, després a Mataró, fins als 21 a Madrid i ara fa uns 7 o 8, just abans de casar-me, vinc a Cardedeu d’on és el meu home. Vull col•laborar en la vida del poble i aquí estic.

La teva presència a les tertúlies de la Sexta et crea enemics, i fins i tot t’han amenaçat

Sí, però no ha de preocupar. Fa un any que estava a la tertúlia de BTV, hi vaig començar a anar per el CCN i després ja en campanya, per Junts pel Si. Van haver denúncies per part de TV3 dient que a les tertúlies espanyoles es parlava molt de Catalunya però sense independentistes i la 4 i la Sexta van convidar tertulians d’aquí i hi vaig anar. Hi vaig des del setembre.

I creuen de veritat el que diuen?

Al principi em sentia fatal, però després vaig veure que hi ha molt de teatre, és una campanya totalment premeditada i jo dic el que penso. Un cop no hi ha les càmeres fins i tot et pregunten com van les coses.

Si estem en procés d’independitzar-nos, quin sentit té anar al Congrés d’Espanya?

Hi ha molt d’interès. S’ha de negociar la independència, no podem sortir amb una mà al davant l’altra al darrera. Hi ha un deute a negociar, però també uns actius i gent com en Miquel Puig, economista, polítics i empresaris hi tenim molt a parlar. A més s’ha de fer didàctica per Espanya. Fa dues setmanes vaig veure el resultat del discurs que es ven allà, del perfil que ens posen als catalans, quan vaig conèixer gent que tenia por de venir a Catalunya per si els pegaven si els sentien parlar en castellà! Molts no compren coses de Catalunya i és habitual veure en supermercats cartells especificant que no es tracta d’un producte català.

Deixaràs la regidoria si vas a Madrid?

No, si ho puc compaginar. Quan em vaig presentar era per governar, les coses no van anar com volíem i hem quedat a l’oposició, on hi ha menys feina, tot i que n’hi ha.

El meu marit també va molt sovint a passar dies a Madrid, per la feina, i coincidiríem alguns dies, sort de les iaies!

Com veus el Procés?

S’ha d’investir a Mas abans de les eleccions del 20N, ha de ser la cara visible i tenim pressa.

I el futur de Convergència?

El Consell Nacional es farà a primers d’any, hi haurà canvis i m’agradaria ser-ne partícip.

Sort!

Be the first to comment on "155 Míriam Nogueras: “Si no t’hi poses no passa res i res canvia”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies