157 Canvi. Interrupció

Canvi. Interrupció

El NAS núm. 157 – febrer 2016 –

Per Josep Jallé

Ha passat més de mig any de l’acció al nou consistori i respecte a peticions a l’anterior consistori no tenim cap senyal que segueixin en curs d’anàlisi o de solució. És com si a cada canvi es fes una posada a zero amb les coses pendents i, de nou, tot hagués, aparentment, de començar. Aquesta manca de sintonia, perceptible, entre les peticions i les anàlisis, informació, respostes i accions cap als peticionaris -independents de qui ho ha de fer o a qui es va fer- mostra un cop més la desconnexió dels electes respecte de les bases socials a les que es deuen en llurs tasques d’administració dels serveis i patrimonis comuns.

La sensació de clientelisme és inherent a aquesta metodologia de gestionar la cosa pública, de tornar a començar sense analitzar el que l’anterior va deixar als calaixos pendent. Nou consistori, foc nou. Semblaria. Però quan persones, no noves en les tasques municipals, tornen a tenir responsabilitats, hom pensa que tendeixen a seguir en allò que es van proposar, sense acabar-ho, en temps anteriors, com si els temps no canviessin o les noves peticions fossin coses menystenibles davant les seves experiències anteriors. Tot plegat són les inèrcies, estereotips i prejudicis habituals, ni tan sols actualitzats. En la columna de desembre fèiem saber, per una conversa de veïns amb el nou alcalde, de la bona disposició mostrada. I escrivíem que “… seguirem confiant que de les bones paraules i intencions s’esdevingui fets mesurables….”. Ara constatem que el seu cercle de govern és molt potent amb les seves prefixacions. I els equilibris un joc intern que intuïm poc resolutiu vers les coses pendents.

Malgrat tot, tornarem a repetir, tornarem a recordar i tornarem a connectar perquè es pugi superar el binomi canvi / interrupció.

Be the first to comment on "157 Canvi. Interrupció"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada