158 Décoris és Míriam Miró

158 P2190048V2

El NAS núm. 158 – març 2016 –

Décoris és Míriam Miró

Interiorista des de fa 25 anys, es cuida de tot, fins l’últim detall. És la cara visible d’un equip de professionals que s’encarreguen de fer els teus somnis realitat

Núria Aymerich

He anat a la botiga de la Míriam a les 9 del matí. Diu que l’ha endreçat perquè surti ben maca a les fotos però us haig de dir que el de menys de Décoris és la botiga. L’especial de debò és la Míriam, ella és Décoris, i darrera ella tres equips de professionals que treballen per convertir els projectes en realitat.

La Míriam és alta, de presència agradable, alegre, té molta cura en els detalls. Parla molt de pressa, he suat tinta per escriure tot el que em va dient, però ja m’havia advertit: “fes-me callar, eh!” Però no l’he fet callar. Al contrari, jo he arribat amb moltes ganes de fer-li preguntes perquè mai he fet servir els serveis d’una Interiorista.

Ets de Cardedeu?

Visc des de fa 28 anys a Cardedeu, però estic casada amb un cardedeuenc de tota la vida! Suposo que això val!

Com arribes a Décoris?

Fa 25 anys que sóc interiorista. Hi he treballat fent projectes, direcció d’obres, dissenys, m’encanta, m’agrada molt. Però i hi ha un moment en què me n’adono que podria fer la feina que faig per a mi mateixa, i així munto Décoris. Ara fa 7 anys.

Vaig començar al carrer Navarra en un local petitó. Un lloguer econòmic. Van començar a venir clients i a poc a poc vaig anar pujant i vaig haver de prendre la decisió de canviar de lloc, més a la vista de tothom. Aquí se’m veu molt més. Però el 80% de la gent que ve és pel boca-orella. La gent em ve a buscar perquè fulanito li ha parlat de mi…

Espera, espera. Comencem pel principi. Per què necessito una interiorista?

Perquè t’assessorem en la millor distribució, et fem un projecte per l’aprofitament de l’espai, perquè treballem tots els materials, perquè t’ho podem fer tot: lampisteria, pladur, cortines, aluminis, marbres, electrodomèstics, llums… i només tractes amb mi. Jo em cuido de tot. No t’has de preocupar de res de res. Parlem de tot fins arribar al que es vol, ens ajustem al teu pressupost i ens encarreguem de tot.

I em sortirà més car…

No. Jo no tinc preus elevats. La gent es pensa que “ui, un interiorista, quina por!” Sempre he treballat fent pressupostos absolutament desglossat i així pots comparar. I veuràs que no vaig més cara, i ho pots comparar amb qualsevol botiga.

158 P2190044Volem la casa “de pel•lícula”, tothom té dret a una decoració fantàstica malgrat tinguem un pressupost ajustat?

I tant! Podem fer combinacions de materials, jugant amb una peça més cara amb una altra més econòmica, buscant la millor solució.

I si el teu gust no és el meu? Imagina’t que a mi m’agrada tota la cuina verda.

Ui! Doncs mira. Et diré, Núria, i si combinem aquest color crema i posem els detalls en verd? jo et puc mostrar el resultat del projecte, et puc mostrar els materials, fer les combinacions i anar-te orientant, donant-te els pros i contres. Et diré, i si la fem blanca i pintem les parets verdes que, quan et cansis podràs repintar per 15 euros i posem damunt els bancs un coixí verd? Et recomanaré, segur, que facis la cuina amb un color neutre, amb el silestone si vols en un to verd i que juguis amb els detalls i complements en verd perquè en el moment que et cansis del verd, et sigui realment fàcil canviar.

Però podré veure com quedarà la cuina abans de decidir?

Sí, jo t’ensenyaré el projecte en 3D i veuràs l’efecte de tot allò que anem concretant.

T’has trobat alguna vegada amb una peça de la casa que no hagis sabut què fer-ne?

Alguna vegada m’ha pogut passar. Però sempre es troba una solució. En cuines i banys mai, fa molts anys que m’hi dedico. Però si em passa, m’ho pensaré, escoltaré les propostes del client i proposaré, i segur, segur, que arribaré a un acord de com ha d’acabar essent. El 99% dels clients queden contents. Al final sempre els agrada el que els he proposat. Trobem el punt mig sempre. Segur.

El pitjor de fer obres és que comences amb un pressupost i després no saps què pagaràs…

Jo sempre treballo amb un pressupost tancat. Un cop hem decidit què vols fer, el tanquem. Només si el client vol fer variacions, es canviarà. Ho detallem tot! Ara, per exemple, estem fent una reforma integral. Doncs té el client un pressupost tancat i si hi ha alguna cosa, ho assumeixo. Ara bé, si el client ara afegeix coses: vull posar televisió a la cuina, a l’habitació vull posar més endolls… Ho parlem. Li explico què li costarà aquestes modificacions i ells decideixen.

Però jo com a client no tinc ni idea de què haig de preveure al fer una reforma, puc oblidar-me coses i el pressupost ja no valdria…

No. Jo quan et faig el pressupost penso en tot el que et caldrà, no els capricis, és clar. Per exemple, el que no puc preveure és que tu vulguis fil musical a la cuina, per exemple. I el més normal és que jo et digui si estàs segura de voler fil musical a la cuina, tindràs l’extractor encès…. T’assessoraré. Són aquestes coses més especials les que, si no les hem previst abans, poden variar el pressupost. Però sempre parlant-t’ho. Jo sóc de les que pensa que parlant la gent s’entén.

Sempre he pensat que això de tenir una interiorista és molt… pijo…

No! Canvia-li el nom, diga-li coordinadora d’obra. Coordina el paleta, el lampista, el pintor, marbrista, pladurista… cinc industrials. Primer entra el paleta i després el lampista i si un no ha anat a l’hora, l’altre es queda de braços creuats. Jo m’encarrego que això no passi i, en tot cas, el client no s’assabenta de res, no s’ha de preocupar de res de res. Tinc un equip de fa molts anys. No, no és pijo. Pel client és pràctic i molt tranquil. Ah! I els materials. N’hi ha un munt. Rajoles, terra… Així que jo t’ajudaré a escollir-los…

Ja, però jo no hi entenc res de res.

Per això. Aniré a casa teva, miraré la cuina, prendré mides, i parlarem. Et preguntaré, va Núria, fes la carta als Reis, explica’m com vols la cuina. I la gent comença a demanar! (riu). I et plantejo el projecte, que si m’has dit una columna rebost, un armari persiana, un rentavaixelles, un armari escombrer… Faré el projecte, mirant d’encabir el que vols dins de les possibilitats de l’espai…

Saps amb quin pressupost comptes?

Mai. En 25 anys que treballo d’això mai un client m’ha dit el seu pressupost. Això de dir-te: “mira, tinc 10.000€ fes-me la cuina” només surt a les pel•lícules. A la realitat, mai ningú et diu quants diners té previstos.

Però no vaig malament de preu. Els meus preus són raonables. Crec que estic dins del que la gent preveu. No cobro res més del que valen les coses. Sóc molt senzilla i normal.

158 P2190045Però, tu cobres la teva feina, vull dir, en el teu pressupost hi ha el cost de les coses i a més el que em costes tu?

No. Jo dono el preu de cada cosa i a dins ja hi ha el que cobro jo.

Doncs no pots tenir el mateix preu que si vaig a comprar aquestes peces a la botiga…

Sí, perquè fa molts anys que treballo i jo ja tinc un bon marge i si hi ha alguna diferència serà suficientment petita com perquè valoris si et val la pena per aquesta diferència anar a buscar tu la peça, portar-la, que arribi a temps perquè no s’aturi el paleta…

I haig de marxar de casa mentre duren les obres?

Som ràpids. Així que pots continuar. És un engorro, ja t’ho dic. Però al final la recompensa s’ho val, quan veus el resultat. Però anem ràpids. Si jo et dic que començo d’aquí a quinze dies, vinc d’aquí a quinze dies. Un bany, per exemple, te’l puc fer en 10 dies. Però cada dia abans de marxar, et deixaré el wàter i l’aigua connectats perquè puguis anar a fer un pipí.

Per fer-me una idea, un bany, què em pot costar de reformar?

Depèn. Pots fer-lo low-cost. No toquem les instal•lacions i així ens estalviem el lampista. Deixem el wàter on és, la pica i la banyera que la canviem per un plat de dutxa… Posem unes rajoles resultones que siguin baratetes, sobretot la il•luminació, que amb poc pressupost fa guanyar molt. Podem anar a uns 3000 euros…

Espera, espera. Imagina’t que vull reformar el bany. Què haig de fer? Et truco?

Exacte. I vindré a casa teva i miraré el lavabo. Veuré la casa, com està, si és nova, renovada… veuré l’estil de la persona i això em donarà pistes de com haurà de ser, què s’ajustarà més als seus gustos… I et donaré el preu de cada cosa…

Però com arribes a decidir què?

Perquè parlem. Però la persona que em truca generalment el que vol és que jo li faci una proposta. I jo la faig. I ho faig amb un preu mig. Un cop fet, quedem i t’ensenyo el projecte, t’ensenyo els materials, els colors que he escollit i ho comentem: les rajoles, les sanefes, el terra…

Aleshores em dius, mira, no arribo, hem de baixar. Doncs et puc dir, i si no canviem el wàter que sempre ho podràs fer més endavant? I si en lloc d’aquestes rajoles fem servir aquestes altres… i anem buscant la solució.

I quan et dic que “sí”?

En unes dues o tres setmanes podria començar a fer-ho. Tinc tres equips de paletes. Miro l’agenda i et dic quan. Ho lligo tot i comencem.

I com ho pago?

Fas una paga i senyal d’un 30-40% perquè haig de pagar els materials. Quan començo una altra paga. I un o dos pagaments segons la durada durant l’obra i quan acabem, la resta.

I t’has trobat amb un “no m’agrada”?

No. Pensa que el client va veient. Potser algú que et diu “mira el color, que el pots rebaixar una mica”? Doncs miro, ho parlem i ho arreglo. El que vull és que el client quedi content.

Vaja, ets com una gestora…no?

Exacte. M’agrada molt aquesta paraula. Jo m’encarrego de tot i responc per tots els meus professionals. Pensa que em deixaràs la clau de casa teva. Mai he tingut cap problema. Et garanteixo que et portaré gent responsable.

I què tens a veure amb el Feng Shui. He vist que tens llibres i a la web en parles…

M’interessa molt el tema. Ens diu les energies, elements que tenim i que no, estrelles que dominen… ens va molt bé per triar colors, formes… Jo vaig amb molt de compte. No posaré mai un mirall a l’entrada de la casa… tu no sabràs res, però jo no t’ho faré. Ni posaré una escala davant de la porta…

La gent et demana estudis de Feng Shui?

La majoria no. Alguns…

Però els hi parles?

No. A mi el tema m’interessa molt però jo sóc interiorista. Jo no li entro a la gent amb el tema del Feng Shui. Només si veig que a la persona li pot interessar, li parlo.

Dónes garantia del que fas?

Mira, visc a Cardedeu i, tu que em coneixes, saps que estic a molts llocs. Si no respongués del que faig no podria anar pel carrer. No m’haig d’amagar. Sempre responc.

Com et defineixes?

Bastant austera, línies senzilles, i neutre, no sóc gens estrident. Al client l’assessoraré sempre per coses que no cansin tot i que li diré que els complements sí que poden ser més estridents perquè es poden canviar amb poc cost quan es cansi.

Aquestes fotos són reals?

No, són projectes fets a l’ordinador.

Semblen ben bé de veritat! Amb tots els detalls de decoració, la planteta, un quadre… No t’ha passat que t’han demanat que els hi posis el mateix quadre del projecte?

I tant! O m’he trobat que quan he anat a veure-la, m’he trobat que la clienta ha posat la mateixa planta que havia en la proposta. Fa gràcia.

Casa teva deu ser…

(riu) El meu laboratori de proves.

——————————–

158 logo decorisDécoris interiorisme

Avda. Rei en Jaume 3 – Cardedeu

Tel. 610 77 18 47 / 93 846 98 47

www.decoris.cat

Facebook

Instagram

Ens adaptem al vostre horari

Fem visites concertades.

Enguany celebrem els nostres 25 anys de professió d’interiorisme!

158 P2190054158 P2190055

Be the first to comment on "158 Décoris és Míriam Miró"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies