158 La lluita educa

La lluita educa

El NAS núm. 158 – març 2016 –

Per CUP Cardedeu

El dimecres 30 de març comencen les preinscripcions als centres escolars del nostre poble, a excepció de les escoles bressol, que ho fan el 2 de maig. Per a moltes famílies és una decisió molt important, que pot provocar cert neguit, però la diversitat de projectes educatius de qualitat a Cardedeu i la professionalitat dels docents que els duen a terme és envejable a tota la comarca i fa aquesta tria més amable. Però aquesta situació privilegiada pot ser que canviï arran d’una decisió del Departament d’Ensenyament i de la qual es feia ressò el 12 de febrer el diari comarcal El 9 Nou: «Cardedeu perdrà un grup de P3». Ja hi tornem a ser, es reduiran de 10 a 9 les línies de P3 i encara no se sap quin serà el centre «premiat». Aquesta decisió comportarà no només l’eliminació d’un grup, sinó la pèrdua de com a mínim un professional educatiu, més dificultats per atendre la diversitat i per dur a terme projectes innovadors.

Uns dies abans d’aquesta notícia, un article d’investigació en el diari digital Crític ens mostrava la xifra oficial dels concerts educatius els darrers sis anys: 180 milions d’euros de diner públic a 16 escoles vinculades a l’Opus Dei. L’article mostra que aquestes subvencions a centres que segreguen per sexes no han disminuït tot i les retallades, les quals sí que han afectat i ho segueixen fent l’escola pública.

Aquests dos fets ens demostren que no hi ha voluntat política de protegir ni de reivindicar l’educació pública. Si existís aquesta voluntat, amb la previsió de 200 noves matriculacions a P3 que tenim a Cardedeu, la primera opció seria reduir ràtios, no pas tancar línies.

Per això, si ens creiem que l’educació és la base per a la transformació social, si creiem que volem construir un país nou, si creiem en una educació pública, laica, coeducadora, inclusiva i de qualitat, no podem permetre aquests atacs reiterats a l’escola pública.

Per tant, cal revertir aquesta decisió, cal tornar a treure la samarreta groga de l’armari, cal tornar als dimarts i/o dimecres grocs, cal tornar al carrer per dir no a la supressió d’una línia de P3 al nostre poble, no a la doble xarxa, sí a la reducció de ràtios, sí a l’escola pública. Perquè si diuen que tot educa, la lluita també ho fa.

Be the first to comment on "158 La lluita educa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada