159 El dia de la Mona

El dia de la Mona

El NAS núm. 159 – abril 2016 –

Per Susanna Cabiscol

Els carrers de Cardedeu estaven buits el darrer dilluns de març, dilluns de Pasqua. La gent estava a casa preparant el dinar i a les pastisseries, que a les 12 del migdia estaven plenes de gom a gom de gent que, a última hora volia comprar una mona i també dels més previsors que, només venien a recollir-la.

Cues llarguíssimes, pastisseres corrents, de dins a fora de la cuina. Les mones ballant, ara amunt ara avall, ara dreta i després esquerra. Gent indecisa que no havia fet la comanda amb antelació i ara vol la mona perfecte, de la mida perfecte i que a sobre tingui un conillet de xocolata negra i un ou de xocolata blanca. Gent esperant. Gent nerviosa. Gent amb presses en un dia on després de comprar la mona tot serà pau i tranquil•litat. On tot serà decidir si la mona d’aquest any era més bona que la de l’any anterior i veure si el padrí ha fet una bona elecció i si ha encertat en comprar una mona de la Frozen, del Barça o dels Minions. Perquè tot i que encara es venen les mones de tota la vida, ara les que triomfen són les de dibuixos animats, les de pel•lícules. I quina feinada tenen cada any els pastissers i pastisseres a fer les mones, no sé quant de temps es triga de mitjana a fer-ne una, però veient la gran quantitat de pastissos que omplen els aparadors i les seves corresponent decoracions, a quina més original, deu ser molt, moltíssim. Jo personalment, els hi dono les gràcies per fer somriure a tots aquells menuts, i no tan menuts, quan veuen que arriba l’hora de menjar la mona, la seva dolça i tan esperada Mona de Pasqua.

Be the first to comment on "159 El dia de la Mona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies