161 Una empresa municipal?

Una empresa municipal?

El NAS núm. 161 – juny 2016 –

Per CDC Cardedeu

El govern de CUP i ERC va presentar el projecte de crear una empresa municipal, en forma de societat limitada per (terme de moda) municipalitzar serveis, que és la manera fina de dir “passar a públics alguns dels serveis que actualment fan empreses privades, sovint de Cardedeu”.

Aquest ajuntament va arribar a tenir un endeutament altíssim i va costar molt d’esforç situar-nos on som ara. Dir que ara l’Ajuntament incrementarà la seva pròpia estructura i per tant, els seus costos però que no passa res, demostra un desconeixement preocupant de la gestió de recursos.

A sobre, es posa el carro davant dels bous: primer crearem l’empresa i després ja veurem què municipalitzarem. Tot plegat molt poc transparent. Deu ser una manera d’evitar les possibles protestes de les empreses del nostre poble que, potser perdran la seva feina.

Una reflexió final: algú coneix una empresa que sigui bona en tot? Que sigui la millor en servei de neteja, però també en reparació de façanes i en transport públic? No. Les empreses s’especialitzen i es converteixen en les millors, al millor preu, en un sol servei. Com s’ho farà l’Ajuntament per garantir que no acabem pagant més cars els mateixos serveis?

Be the first to comment on "161 Una empresa municipal?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada