162 A Cardedeu estimem com volem

A Cardedeu estimem com volem

El NAS núm. 162 – juliol 2016 –

Per CUP Cardedeu

El 28 de juny de l’any passat, dia internacional de lluita pels drets LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), des del govern de Cardedeu i la regidoria d’Igualtat es va fer una declaració de principis —en el pla simbòlic— de compromís amb aquesta lluita. Al balcó de l’Ajuntament va onejar per primera vegada la bandera de l’arc de Sant Martí i es va fer la lectura del manifest institucional amb la presència de diferents persones compromeses amb els drets LGTB.

Més enllà del pla simbòlic, un any més tard, hem estat treballant. És en l’àmbit educatiu on volem centrar els esforços. Tenim la certesa que és en l’educació en la diversitat on tenim més capacitat d’incidència per lluitar contra l’homofòbia. Molts tenim el record de l’Alan, un jove transsexual que es va suïcidar perquè era víctima d’assetjament escolar. La nostra voluntat és que no es repeteixi mai més un cas com aquest.

Ja tenim dissenyat el projecte que volem proposar als centre educatius i també el pressupost (una part, de la Diputació de Barcelona, i la resta, propi de la regidoria). Tot està a punt per començar aquest projecte tan ambiciós i que ens fa tanta il·lusió. Necessitem una caixa d’eines a cada centre escolar perquè els docents puguin treballar en aquesta diversitat a l’aula. Necessitem treballar de forma comunitària per a la sensibilització i la prevenció.

Aquest 28 de juny, i cada dia, hem tornat i tornarem a reivindicar i a sortir al carrer. Des del diumenge 26 de juny, ja tenim un pas de vianants al carrer Josep Vilaseca que recorda aquesta lluita. A Cardedeu estimem com volem, de les aules al carrer.

Be the first to comment on "162 A Cardedeu estimem com volem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada