163 Joan Serra – Estil Propi

163 entrevista Joan 1 f antoni blanche

El NAS núm. 163 – Setembre 2016

JOAN SERRA

ESTIL PROPI

Per Antoni Blanché

Vaig començar pintant grafittis als dipòsits abandonats i ara estudio el grau superior d’Arts aplicades al mur a la Llotja. Pot semblar el mateix, però no ho és: graffiti ve de grafia, de lletra; és una peça simple en què es transmet un missatge clar i concís. El que jo faig ara són murals: peces d’una major complexitat, rerefons, consistència i harmonia que ocupen tot el mur.

163 entrevista Joan 3 f antoni blanche

El meu pare és dissenyador gràfic i als 7 anys em vaig apuntar a l’estudi d’Art de l’artista cardedeuenc Jordi Aligué, que em va obrir les portes de l’art. Després de la ESO, vaig fer un grau mitjà i vaig començar-ne un de superior d’informàtica, però tot això no feia per mi. Visc per l’art, m’agrada i crec que se’m dóna prou bé.

Estudio Arts aplicades al mur però a la meva col·lecció hi ha més quadres que no parets pintades, perquè em comunico millor amb un paper que amb un mur. Però m’agrada treballar sobre superfícies diverses, a vegades surto al bosc a recollir ossos de conills i els pinto amb un bolígraf. Després plasmo els ossos sobre paper: és una manera de buscar nous elements i llenguatges. Crec que tinc un estil definit, però hi ha moltes coses que desconec. Domino la tècnica del bolígraf i sé representar reflexos i ombres. M’agrada donar un toc personal als meus quadres combinant-los amb oli i cafè per donar-hi textures i tons diferents.

163 entrevista Joan 7 f antoni blancheVaig començar en blanc i negre, però mica en mica he anat afegint colors. Tinc debilitat pels colors terra i estic compromès amb el medi ambient: vull deixar de fer servir pintura plàstica i utilitzar materials orgànics com argiles, calç o resines. De fet, ja he començat a treballar en peces fetes només a base cafè i tinta xina. Quan pinto necessito estar sol, en el meu ambient, m’agrada posar-me músiques de bandes sonores.

L’any passat vaig fer 3 exposicions: una a Cardedeu, al Pla de la Calma, i dues a Barcelona. Vaig aconseguir vendre un quadre, però no estic orgullós d’aquelles exposicions, l’únic que hi demostrava era una bona tècnica, però eren obres inconnexes i planes. Ara m’he adonat que l’art ha d’anar més enllà, ha d’explicar històries i crear noves realitats.

DIGA’M SHAO

És el meu àlies, és una adaptació del meu nom, Joan, a l’estil oriental, una cultura que m’apassiona.

Be the first to comment on "163 Joan Serra – Estil Propi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada