163 Joan Serra – Estil Propi

163 entrevista Joan 1 f antoni blanche

El NAS núm. 163 – Setembre 2016

JOAN SERRA

ESTIL PROPI

Per Antoni Blanché

Vaig començar pintant grafittis als dipòsits abandonats i ara estudio el grau superior d’Arts aplicades al mur a la Llotja. Pot semblar el mateix, però no ho és: graffiti ve de grafia, de lletra; és una peça simple en què es transmet un missatge clar i concís. El que jo faig ara són murals: peces d’una major complexitat, rerefons, consistència i harmonia que ocupen tot el mur.

163 entrevista Joan 3 f antoni blanche

El meu pare és dissenyador gràfic i als 7 anys em vaig apuntar a l’estudi d’Art de l’artista cardedeuenc Jordi Aligué, que em va obrir les portes de l’art. Després de la ESO, vaig fer un grau mitjà i vaig començar-ne un de superior d’informàtica, però tot això no feia per mi. Visc per l’art, m’agrada i crec que se’m dóna prou bé.

Estudio Arts aplicades al mur però a la meva col·lecció hi ha més quadres que no parets pintades, perquè em comunico millor amb un paper que amb un mur. Però m’agrada treballar sobre superfícies diverses, a vegades surto al bosc a recollir ossos de conills i els pinto amb un bolígraf. Després plasmo els ossos sobre paper: és una manera de buscar nous elements i llenguatges. Crec que tinc un estil definit, però hi ha moltes coses que desconec. Domino la tècnica del bolígraf i sé representar reflexos i ombres. M’agrada donar un toc personal als meus quadres combinant-los amb oli i cafè per donar-hi textures i tons diferents.

163 entrevista Joan 7 f antoni blancheVaig començar en blanc i negre, però mica en mica he anat afegint colors. Tinc debilitat pels colors terra i estic compromès amb el medi ambient: vull deixar de fer servir pintura plàstica i utilitzar materials orgànics com argiles, calç o resines. De fet, ja he començat a treballar en peces fetes només a base cafè i tinta xina. Quan pinto necessito estar sol, en el meu ambient, m’agrada posar-me músiques de bandes sonores.

L’any passat vaig fer 3 exposicions: una a Cardedeu, al Pla de la Calma, i dues a Barcelona. Vaig aconseguir vendre un quadre, però no estic orgullós d’aquelles exposicions, l’únic que hi demostrava era una bona tècnica, però eren obres inconnexes i planes. Ara m’he adonat que l’art ha d’anar més enllà, ha d’explicar històries i crear noves realitats.

DIGA’M SHAO

És el meu àlies, és una adaptació del meu nom, Joan, a l’estil oriental, una cultura que m’apassiona.

Be the first to comment on "163 Joan Serra – Estil Propi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies