164 Mobilitzacions

Mobilitzacions

El NAS núm. 164 – octubre 2016 –

Per CUP Cardedeu

Ara fa dos anys va tenir lloc la primera Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental. Vivíem aleshores un cicle de protestes: per la sanitat i per l’escola públiques, per la defensa del territori i contra la repressió dels moviments socials etc. Un grup de persones i col·lectius diversos vàrem creure que valia la pena treballar per crear un espai de confluència a nivell local, on unificar esforços i poder així visibilitzar millor cadascuna d’aquestes lluites, diverses però que responen un mateix fi comú.

Dos anys desprès i malgrat les diverses cites electorals malauradament res no ha canviat pel que fa als drets socials. És per aquest motiu que el passat 2 d’octubre s’ha celebrat amb èxit la segona edició de la Marxa pels Drets Socials, i ha estat possible gracies a l’esforç i compromís de les moltes persones representants de les 67 entitats adherides.

Lluites com la de la PAH que incansablement vetlla per garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics de totes les persones. O com la de les diverses plataformes recentment creades que demanen responsabilitat institucional vers la crisi migratòria i la immoral situació que viuen les persones refugiades. Lluites per una educació pública, de qualitat i sense retallades de cap tipus. I també ha estat present, com no podia ser d’un altra manera, la lluita feminista amb els seus múltiples fronts oberts.

I aquí val la pena fer un punt i a part per recordar que el passat 28 de setembre va ser el dia internacional per la despenalització de l’avortament. Un dret, el de l’avortament lliure i gratuït, que és al mateix temps el dret a decidir lliurement sobre quan i com ser mares si és que algun dia ho volem ser. Perquè amb la darrera retrògrada reforma de la llei a càrrec del Partit Popular, l’avortament no és lliure i les joves veuen les seves llibertats “tutelades”, i no és gratuït i són les classes més desafavorides les que en paguen les conseqüències.

Per tot això són necessàries aquestes marxes populars i la mobilització de la ciutadania en general. Per demostrar que estem alerta davant de qualsevol intent de retallada dels nostres drets.

Be the first to comment on "164 Mobilitzacions"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada