165 Procés Constituent

Procés Constituent

El NAS núm. 165 – novembre 2016 –

Per PSC Cardedeu

Els fets esdevinguts al Parlament de Catalunya en la sessió plenària  del 28/07/2016, de la votació de l’informe de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, en la qual el ple del Parlament ha aprovat les conclusions de la Comissió d’Estudi sobre el procés Constituent; aquestes conclusions reiteren, confirmen i aprofundeixen en el contingut de la resolució aprovada pel ple del Parlament el 9 de novembre de 2015 i que va ser anul•lada pel Tribunal Constitucional.

Aquest tipus d’iniciatives són altament perjudicials pel nostre autogovern i fomenten una perillosa divisió entre els catalans.

Les eleccions del 27 de setembre van donar lloc a una majoria parlamentària dels partits  independentistes, però que no se’n deriva un mandat democràtic per la independència. Atès que aquells que van voler donar un caràcter plebiscitari a aquelles eleccions, el van perdre en els termes que ells mateixos les havien plantejat.

Els catalans i catalanes vàrem decidir de forma democràtica que una reforma de l’Estatut de Catalunya requeria el suport de 2/3 del Parlament. Que si fem cas del que va passar el 28/07/2016 sembla que és més fàcil derogar l’Estatut que reformar-lo. Amb l’aprovació d’aquestes resolucions es produeix una derogació de facto de l’Estatut, contravenint també la Constitució espanyola, en la qual es fonamenta el text estatutari. El grup del PSC creiem que les institucions catalanes ho són del conjunt de la ciutadania i cap majoria política té dret a posar en risc unes institucions que ho són de tots els catalans i catalanes.

Defensem l’estat de dret del qual s’ha dotat la nostra societat democràtica. Ningú no està ni ha d’estar per sobre de la llei en un Estat de dret democràtic.

 Votacions com la del  28/07/2016 volen promoure només una vegada més l’enfrontament directe entre el Parlament de Catalunya i el Tribunal Constitucional. L’aprovació d’aquestes conclusions no produeix cap més efecte que aquest.

Creiem que la solució a la situació actual passa per una reforma constitucional que avanci en la creació d’un nou estat federal.

Be the first to comment on "165 Procés Constituent"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada