166 Aquestes festes, a Cardedeu prenem consciència!

Aquestes festes, a Cardedeu prenem consciència!

El NAS núm. 166 – desembre 2016 –

Per CUP Cardedeu

Que el consumisme no ens consumeixi. Siguem racionals a l’hora de fer regals. Si tothom comprés la mateixa quantitat de joguines que regala de mitjana una família catalana necessitaríem 8 planetes per fabricar-les. El mercat de segona mà també és una bona opció. A més, intentem no produir residus, i els que generem, separem-los bé per reciclar-los.

Apostem pel comerç de proximitat, les cooperatives i el comerç just. Cal saber d’on provenen els productes. Sempre és millor escollir opcions de comerç just, de proximitat o de producció artesana, els comerços del nostre poble contribueixen a dinamitzar els carrers i les persones.

Evitem les joguines sexistes i discriminatòries. Les joguines i els jocs també tenen valors sexuals i de gènere. Deixem que els infants triïn el seu rol lliurement, no inculquem comportaments sexistes a través dels regals. Els oficis no tenen gèneres i les joguines, tampoc.

Els valors els construïm a casa. Vigilem amb els jocs que fomenten la violència i la crueltat. Si els infants en demanen, expliquem-los perquè no els volem a casa. A més, prioritzem els jocs cooperatius, perquè l’individualisme i la competència també es transmeten amb les joguines i els jocs. Ensenyem als infants que cooperar i compartir ens fa més forts.

Compte amb la publicitat! El que es veu als anuncis normalment no és tan bonic i espectacular com sembla. Provem d’educar els infants perquè entenguin què és la realitat i què és la ficció publicitària, ensenyem-los a ser crítics i a escollir.

Les joguines, en català. Per norma, els productes d’oci, incloses les joguines, es regeixen per criteris de mercat. Això produeix una situació d’inferioritat del català en aquest àmbit. La millor mesura de pressió és comprar aquelles joguines que respectin la nostra llengua

Els animals no són joguines. Tenir un animal a casa exigeix implicació i responsabilitat. Un animal no pot ser un regal, ha de ser una decisió responsable.

Be the first to comment on "166 Aquestes festes, a Cardedeu prenem consciència!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada