166 Els pressupostos del proper any 2017

Els pressupostos del proper any 2017

El NAS núm. 166 – desembre 2016 –

Per CDC Cardedeu

Al proper ple es presentarà el pressupost per l’any 2017. Serà el primer pressupost cent per cent ERC-CUP. El pressupost anterior, el de l’any en curs, es va presentar amb modificacions mínimes al que havia fet el govern anterior. Per tant, aquests seran els pressupostos que han de venir a marcar el perfil polític dels dos partits de govern. I de moment, la cosa no convida a l’optimisme.

Primer punt : la participació. Ja hem dit en anteriors ocasions que la nostra tasca com a partits d’oposició es fa feixuga quan veus que les majories absolutes dels 5+4 s’imposen a cada votació. És una postura molt còmoda per un govern, però que empobreix la qualitat democràtica del nostre consistori. Aquests pressupostos tindran un marcat segell ERC-CUP, bàsicament perquè a la resta de grups no ens hi han deixat aportar gairebé res.

Segon punt : l’endeutament. Aquest pressupost presenta un endeutament de 2 milions d’euros. Per entendre’ns : cada família de Cardedeu assumirà un deute de 333 € el proper any, a part dels impostos que ja hagi pagat en concepte de tot allò que l’ajuntament gastarà l’any que vé.

El punt de l’endeutament és absolutament bàsic en els nostres temps. Va costar molts esforços situar un endeutament disparat com el que teníem a Cardedeu a unes xifres assumibles i raonables per un ajuntament com el nostre. Que a la primera ocasió ja ens estiguem endeutant és una mala senyal.

Però la pregunta és : perquè? El nostre grup no és contrari a endeutar-se quan cal, quan el motiu s’ho val… Però la sensació és que presentaran uns pressupostos que incrementaran endeutament però que no incrementaran, en la mateixa proporció els serveis i els beneficis que rebrà la gent de Cardedeu. Més aviat el contrari.

Escoltarem la defensa dels pressupostos al Ple i actuarem amb responsabilitat, però ja sabem que de fet, qualsevol esmena que hi presentem anirà a parar al fons del calaix.

Per tal que no tot siguin noticies negatives, us volem fer partícips que el nou Partit Demòcrata – PDECat es constituirà com a Comitè Executiu Local durant el proper mes de desembre, amb la ferma voluntat de recuperar l’espai central que teníem a Cardedeu i seguir amb actitud de servei, des d’aquest nou partit polític i posar-nos a disposició de la nostra gent.

Be the first to comment on "166 Els pressupostos del proper any 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada