166 Tomeu Penya: Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret, però també faré un repàs dels meus altres treballs

166 Tomeu Penya 13

Tomeu Penya: Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret, però també faré un repàs dels meus altres treballs

Diumenge dia 20 a la tarda el cantautor mallorquí tocarà al Tarambana fit a fit amb el públic

Per Núria Aymerich

Tomeu Penya ve a Cardedeu el proper diumenge dia 20 de novembre a les 18.30h en un concert de petit format al Tarambana.

El músic i cantautor mallorquí que porta 35 anys dalt dels escenaris amb la seva guitarra i el seu barret, afirma que se sent molt estimat a Catalunya i que l’ha tractat molt bé.

Què saps de Cardedeu?

De Cardedeu sé que vindré a fer el que m’agrada, música i cantar les meves cançons. Jo crec que sí que he estat a Cardedeu, perquè em sona molt, però deu fer trenta anys que vaig venir. Amb tantes actuacions… ara mateix no ho tinc present.

Què cantaràs a Cardedeu, optimista o nostàlgic?

Tot. Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret però també faré un repàs dels meus altres treballs…

35 anys cantant, qui és el teu públic avui, s’ha renovat?

Sí. Mira, ara mateix he arribat d’un col·legi de Sant Joan (Mallorca) i he fet una conferència i els nens de 7 fins a 12 anys em feien preguntes i coneixien tot el meu treball perfectament. Em coneixen perquè m’han escoltat vàries generacions, m’han sentit els seus avis, els pares…

Tinc 314 cançons fetes, 28 discos editats… vaig començar fa 35 anys, per tant he passat per moltes generacions, el meu públic te 70, 80 però també n’hi ha de 8. És una sort que jo tinc.

Què passa si et treus el barret?

No passa res. És una indumentària artística que es va crear amb mi. Amb 15 anys ja era músic i més tard cantautor. I no sé com, va aparèixer el barret. Forma part de la meva indumentària artística.

Hi ha dos Tomeus? el de dalt de l’escenari i el que està a casa amb els amics?

No crec que hi hagi molta diferència. Estic orgullós de ser la mateixa persona dalt de l’escenari i a baix: el que escriu cançons, les canta i és molt catxondo.

Si no cantessis, què series?

Seria músic.

No val!

Jo crec que m’hagués agradat ser jardiner.

I en fas de jardiner?

No massa. Tinc un hort i faig el que puc però la veritat és que no faig massa. No sóc cap expert.

Projectes?

Passar aquest hivern que tinc molts concerts a Catalunya. I després posar en marxa unes idees estrafolàries que tinc en el cap…Encara no l’he cuinat del tot bé així que fins que no estigui ben digerida, no en puc parlar…

T’agrada més el petit format?

Durant molts anys he estat acostumat a grans concerts, però ara jo també he canviat i m’agrada estar més tranquil, i m’agrada més els concerts més familiars, no tanta gent dalt de l’escenari, demostrar-los qui sóc jo amb l’instrument i la veu, és el que més m’agrada ara i sobretot a l’hivern, que fa fred!

Què no t’han preguntat i volies explicar?

No ho sé. Jo crec que després de 35 anys ja m’ho han preguntat tot, fins i tot m’han arribat a preguntar la talla dels calçons blancs… vosaltres els dieu slips, no? Doncs ja veus!

Què vols dir a la gent de Cardedeu?

Només vull dir-los que si tenen ganes, que vinguin!

Be the first to comment on "166 Tomeu Penya: Optimista ho som a tope i és l’últim disc que he tret, però també faré un repàs dels meus altres treballs"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies