167 Ara, la carretera de Cànoves

Ara, la carretera de Cànoves

El NAS núm. 167 – gener 2017 –

Per ERC Cardedeu

El desembre i el Nadal ens demostrat que la transformació del carrer Klein era pràcticament imprescindible. A Cardedeu podem comprar-hi de tot: de regals fins a menjar de qualitat, com si estiguéssim en un gran centre comercial a l’aire lliure on passejar i trobar-nos amb la gent. Amb la compra de proximitat fem un consum local, conscient i sostenible, i afavorim l’activitat als comerços d’aquí. Millorant els espais i l’entorn com s’ha fet ara, millorem també el comerç que volem per Cardedeu, i ja ens sembla habitual veure aquest nou eix ple de gent passejant-hi, comprant o prenent alguna cosa a les terrasses dels cafès i restaurants. Aquesta transformació urbana no només ens ajuda a seguir configurant els eixos comercials sinó que també ens servirà per moltes altres activitats, com el mercat del dilluns o algunes fires, i esdeveniments culturals al carrer, en una de les zones més boniques del poble. Els dies de la Fira de Nadal ja van ser unes jornades ideals per estrenar i gaudir d’aquest nou espai.

Canvis com aquest ens aporten un espai públic més amable i més segur. Els carrers són per viure-hi i per fer-hi comunitat, pels nens i nenes, per al joc, per trobar-se, per passejar-hi tranquil·lament i de forma accessible per a tothom, els carrers no són només per als vehicles. Tots els canvis fan por al principi, però a Cardedeu des de que l’any 1998 es van iniciar les reformes a la Plaça de l’Església tot han estat millores.

I ara toca la Carretera de Cànoves: es fa evident que des de la Plaça de l’Església fins al carrer Lluís Llibre cal també la mateixa reforma que al carrer Klein. Si no s’ha pogut fer encara és perquè s’estava ultimant l’acord amb la Diputació que en finançarà la major part de l’obra, però començarà aquest primer trimestre de 2017 i de ben segur que aquesta propera primavera descobrirem allà el valor d’un nou espai al centre del poble que ens servirà per seguir recuperant els carrers, generant activitat i comerç i posant en valor el patrimoni d’un centre històric preciós, viu i dinàmic.

Be the first to comment on "167 Ara, la carretera de Cànoves"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada