168 Municipalització de serveis

Municipalització de serveis

El NAS núm. 168 – febrer 2017 –

Per CDC Cardedeu

El govern municipal de Cardedeu ha informat que des de gener de 2017 ha municipalitzat el servei de la neteja d’edificis municipals. Ells ho presenten fent servir la fórmula de “L’ajuntament passa a assumir la gestió directa del servei”, però el concepte és el mateix: el servei que abans proporcionava una empresa privada ara el proporcionarà el nostre Ajuntament.

Com a oposició, i tal com s’ha gestionat fins ara aquest tipus de decisions, només ens queda fer d’auditors: revisar amb tot el rigor que sigui possible (tot el que ens deixin) l’evolució del servei de la neteja.

Primer criteri: farem seguiment de la qualitat del servei. La nova empresa, C10 Serveis i Manteniments, hauria de mantenir la mateixa qualitat que fins ara. Els treballadors seran els mateixos, però canviaran els seus supervisors.

Segon criteri: cost directe del servei. Fins ara aquesta partida era molt clara. Les factures de l’empresa adjudicatària. PUNT. Ara el cost no serà només el de la feina feta: hi haurem de comptar les nòmines, els materials i el consumible, els costos administratius de gestió d’una empresa…

Però, què passarà si, passats uns raonables mesos de control, arribem a la conclusió que el servei ha perdut qualitat, o ha incrementat el cost? Doncs que serà francament difícil revertir la situació.

El govern actual es va trobar (com ells mateixos han reconegut) un Ajuntament força sanejat, sense motxilles ni factures al fons del calaix. Aquest poc rigor repercutirà en contra de tots els cardedeuencs. Ens temem que el govern que entri d’aquí a dos anys i mig no ho tindrà tot tan endreçat.

Be the first to comment on "168 Municipalització de serveis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada