169 La CUP entre la desobediència i l’aplicació de la llei

La CUP entre la desobediència i l’aplicació de la llei

El NAS núm. 169 – març 2017 –

Per PSC Cardedeu

El problema de la regidora de la CUP, Laia Muñoz, és que un dia surt al carrer amb una samarreta en què convida a la desobediència de les lleis, i un altre es posa “el casc d’autoritat” i surt a empaperar a tort i a dret a una seixantena de propietaris de mascotes.

Governar be és fer pedagogia cívica, regidora Muñoz, explicant que l’espai públic de carrers i parcs és finit, i conforme l’ocupen: gent gran, persones amb diversitat funcional, infants, adults amb cotxets, bicicletes, motos, cotxes, transports públics… i animals, es creen conflictes. Els que hem tingut un gos, sabem que deslligats no podem garantir que no orinin o defequin a una façana, a la sorra o a la gespa; on l’endemà hi jugaran els nostres fills o néts. Deslligats llepen la cara a un nadó o fan caure a una persona gran, discapacitat o ciclista.

La CUP ni sap ni pot ocupar-se d’aplicar lleis. Quan una no té ànim recaptatori, abans informa als centres veterinaris o envia una carta a casa als set-cents propietaris perquè per això han censat els seus animals. Durant un període d’un mes ordena a l’agent cívica i a la policia que adverteixi als infractors i els hi lliuri un tríptic. Abans d’empaperar-los, revisa la normativa amb la participació dels directament concernits per fer-la més proporcionada, no equiparant una falta a una vorera o un parc amb una infracció enmig del bosc. Si una el que vol és vetllar pel benestar animal, acorda amb dos o tres propietaris de boscos o terrenys erms que a canvi de no pagar l’IBI, els gossos disposin d’uns espais amplis, segurs i senyalitzats pel seu gaudi. Regidora Muñoz, abans d’agafar la porra per assetjar la gent, escolti als que estimen els animals, reformi els reglaments i, només després, apliqui les sancions amb seny; aquí sempre podrà comptar amb el suport del PSC.

Be the first to comment on "169 La CUP entre la desobediència i l’aplicació de la llei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada