169 Roser Sánchez: “Treballar amb nens ha sigut la millor teràpia del món”

169 IMG 7557

El NAS núm. 169 – març 2017 –

Roser Sánchez: “Treballar amb nens ha sigut la millor teràpia del món”

El Llaminer és la botiga més dolça de Cardedeu i probablement a la que hi entren més criatures tinguin l’edat que tinguin

Núria Aymerich

No sé si és el vostre cas, però a mi les llaminadures m’agraden molt. La gent que em coneix sap que els núvols em tornen boja. Em podria menjar una tona d’aquesta llaminadura rosa i blanca, tova i dolça. Així que entrar a la botiga de la Roser Sánchez per a mi és una perdició. Obres la porta i una dolça flaire m’omple de felicitat.

No sé si coneixeu a la Roser però, per si de cas encara no hi heu entrat, us he de dir que és atenta, cordial, amable i molt “tal qual”, vull dir que darrera de la Roser no hi ha una altra Roser, ella és tan senzilla com es mostra.

M’ha fet passar al taller que té al darrera de la botiga i ens hem assegut les dues per conversar durant una hora i escaig mentre la Gisela, la seva neboda, s’encarregava de la clientela:

Roser ets de Cardedeu?

Sí! Els meus avis van venir de Màlaga amb els seus fills però nosaltres ja hem nascut aquí. Sóc de tota la vida. Fins els 14 anys vaig viure a Poble Sec i després vam venir a l’Estalvi, de fet ara visc aquí al darrere de la botiga. Tot ha estat un cúmul de coincidències.

Així que vens caminant a la feina!

I arribo tard (riu). No agafo el cotxe per a res, només si vaig fora de Cardedeu. Això és qualitat de vida!

Per què decideixes muntar una botiga de llaminadures?

No va ser premeditat, sinó per les circumstàncies. Fa uns set anys les malalties dels meus pares ens van canviar la vida. Primer va ser el meu pare, que li va agafar una trombosis cerebral, de fet dues, i la meva germana és qui en té cura, encara ara. Jo treballava a l’Expert Colomer i vaig marxar i vaig començar a treballar a la Roca Village i m’agafa a mi un càncer de tiroides, i vaig tenir molta sort perquè va ser “light”, sense quimio, només ràdio. Però poc després la meva mare cau al carrer, es trenca el menisc i arrel d’això, li descobreixen que té un càncer de pulmó. I vaig decidir deixar de treballar per estar amb ella des del dia 1 fins el dia que va marxar. Va ser molt i molt dur, encara avui estic afectada. Ella ho era tot per mi. Va ser horrible. El pitjor que m’ha passat a la vida. El pitjor.

Quan la meva mare va marxar, vaig decidir tornar a treballar a Granollers, però no podia. Agafar el cotxe i anar fins allà… estava fatal. Vaig agafar una depressió. Vaig decidir no treballar i recuperar-me.

Un dia passejant per aquí davant, vaig veure que la botiga es traspassava i vaig pensar que estaria bé treballar aquí al costat de casa, perquè si passa alguna cosa malgrat està el meu pare amb la meva germana, a l’acte hi puc anar. Així que me la vaig quedar.

I treballar amb nens ha sigut la millor teràpia del món. I després de cinc anys, els he vist a la panxa de les seves mares, néixer, venir amb el cotxet i ara ja agafen la cistella i fan la seva tria. Clar que he tingut moments en què tancaria la porta i aniria a buscar una feina que em pagués un sou cada mes, però després ho penso i sé que això és el que vull. He treballat a d’altres llocs i penso que la meva botiga és genial. Estic moltes hores però estic molt contenta.

La muntes tu sola?

Sí. La botiga la vaig agafar ara fa cinc i sis anys en traspàs, ja funcionava. I podria portar-la jo sola però hi ha moments que sembla que la gent quedi a una hora determinada per entrar tots al mateix moment i aleshores sí que m’angoixo, però per això ara ve la meva neboda, la Gisela, que m’ajuda i molt. Sempre està ella aquí per donar-me un cop de mà.

El nom no el vas posar tu.

No, ja hi era i vaig decidir deixar-lo perquè la botiga ja tenia la seva clientela… i passa molta gent per aquí al davant perquè realment aquest carrer és ara molt és comercial que el centre.

Realment tens la botiga en un bon lloc

La veritat és que sí, hi ha el CAP, l’escola, la biblioteca… passa molta gent.

La teva clientela és molt fidel?

Sí. Tinc clients que venen des que es van casar, després van venir quan ella estava embarassada, després amb el fill i ara ja torna a venir embarassada del segon. Fa il·lusió.

En sabies del món de les llaminadures?

La senyora que em va traspassar el negoci, molt bona gent per cert, em va ensenyar i ajudar en el meu inici, sobretot pel que fa a les compres de producte. I la veritat és que ho he anat portant força bé. La comptabilitat m’ho porta un gestor, però la resta vaig fent. Potser el que més m’ha costat és aprendre a dir “no”.

169 IMG 7559Què li agrada a la gent de Cardedeu?

Hi ha gustos per a tots, els nens en general totes les llaminadures però a la botiga també ve gent adulta i el que més els venem és regalèssia. A mi no m’agrada però la gent en compra molta i de tot tipus. És el producte estrella!

Però el teu client majoritari són els nens?

Sí, és clar, venen molts nens, però el client que gasta més és adult sobretot els caps de setmana, ve el pare amb el seu fill i compren per a tots. La veritat és que gent menja molta llaminadura.

I a tu t’agraden o les has avorrit?

No, no, a mi m’agraden molt! Menys la regalèssia negra, m’agraden molt. Quan reposo el producte, obro la bossa i l’olor que fa…mmmmm… no puc evitar de tastar. Haig de quadrar-me perquè sinó seria terrible!

També veig que tens fruits secs

Sí, perquè com que ve gent adulta, doncs també en tenim i també venem molt caramel, sense sucre, per a diabètics. Sobretot per als avis, ells compren sobretot caramel.

Què és el més difícil de la teva botiga.

Encara et que sembli estrany, dir que “no” a les compres. Venen els comercials…

Venen a veure’t?

Sí, i tant! cada setmana…

Cada setmana????

Cada setmana. Venen 5 de fixos i ara van venint de nous que ja no sé que faré amb tants! I és molt difícil. Em costa molt dir “no” al venedor i he pecat molt de comprar en excés. Però estic aprenent.

Quant temps tarden en subministrar-te?

Dos dies. Per això. No cal tenir magatzem. Però m’ha costat gestionar-ho. Però ells et parlen d’aconseguir descomptes, o em sap greu no fer-li comanada…

Quan La dolça va plegar, ho vas notar?

Sí, sobretot al Nadal, en campanyes. Som l’única botiga especialitzada en llaminadures, hi ha videoclubs i els xinos, però nosaltres som els únics especialitzats, fem bosses per aniversaris…

Cobres per fer-les?

La feina no. És un servei que donem. També fem pastissos de llaminadures i ara començarem a fer regals per a naixements.

Fer un pastís de llaminadures no em sembla fàcil…

Al principi em va costar, però ara la veritat és que ja ho tinc per mà, combinar els colors, els gustos… La gent ve, et diu què li agrada i mires de fer-ho personalitzat. Agafo idees per internet i ho combino amb la meva pròpia idea. A vegades el client et diu què vol, d’altres els diners que es volen gastar… jo m’adapto, tinc preus orientatius perquè el client es pugui fer una idea però m’adapto.

Mira, ara hem fet la campanya de Sant Valentí, ens adaptem i fem cors, ara vindrà la campanya de les mones i farem mones…

També feu mones?

Sí, són pastissos de llaminadures però amb xocolata. Fixa’t que els nens de la mona el que volen són els ninos i el pastís te’l menges tu, mentre que si la compren aquí, se la mengen tota perquè els agrada molt.

I ara he començat a obrir la línia per a nadons i fer muntatges per naixements, casaments, coses per aniversaris, per festes tipus bandes, copes, detalls, decoracions i que es poden personalitzar, també faig pinyates, tinc coses per la decoració de cup cakes, pastissos…

I també fem la campanya de Tots Sants, quan ve l’època dels panellets, venem tots els ingredients per fer-los. I Nadal, que és la nostra campanya “estrella”. Hi ha gent que ve només per Nadal. Estic molt contenta i ja m’agradaria que fos tot l’any així!

Sempre m’he preguntat com podeu comptar totes les llaminadures a la velocitat que ho feu?

La goma té un preu a pes, així que separes la goma de les coses que tenen un altre preu… i ho tenim molt per mà, cert, anem ràpid. Experiència.

Et roben?

Sí. Et sap molt greu. I ho veus. Al principi em feia cosa dir-los alguna cosa però ara… venen cinc nens equipats ja per poder omplir butxaques i veus que et miren, o un et pregunta mentre l’altre… Per Nadal algú es va emportar un Son Goku de 40 centímetres, em va saber molt greu. Nosaltres tenim un marge molt petit així que aquestes coses ens fan mal.

A la gent adulta li fa vergonya comprar llaminadures?

Jo crec que no. La gent que ve no té cap problema. Ve gent que vol deixar de fumar, per exemple, i ve a buscar-ne, muntanyes de xuxes! Cap problema.

I quin és el pressupost?

Els nens un o dos euros i els adults uns deu.

Anècdotes?

Nens molt petits que agafen la llaminadura i se la posen a la boca i em miren. O els nens que encara van asseguts al cotxet i agafen alguna cosa i se l’emporten i després la mare torna a la botiga quan se n’adona. O nens que el familiar s’espera fora i entren ells sols t’ensenyen la moneda i et diuen “Què puc amb això?” i amb prou feines arriben al taulell o, recordo que al principi els nens petits em deien: “sensenus, sensenus” i jo no els entenia i el que m’estaven dient és “sense nus”, vaja que no els hi fes un nus a la bossa com dient-me “que la vull per ja!” (riu).

Ara venen nens que quan vaig començar no arribaven al mostrador i ara ja el passen. La veritat és que fa gràcia. Hi ha nens encantadors.

Projectes de futur?

M’agradaria molt canviar la decoració de la botiga i espero poder-ho fer aviat.

——————————–

169 el llaminer logoEl Llaminer

C/ Mare de déu del Pilar
Tel. 93 871 29 71

Facebook El Llaminer

Horari:

10h a 13:30h – 16:30 a 20h
Disabtes a la tarda de 17h a 20:30h
Dilluns matí tancat

Be the first to comment on "169 Roser Sánchez: “Treballar amb nens ha sigut la millor teràpia del món”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies