170 Cardedeu Coeduca

Cardedeu Coeduca

El NAS núm. 170 – abril 2017 –

Per CUP Cardedeu

Aquest curs 2016-2017 ha començat a caminar el projecte Cardedeu Coeduca, un projecte del tot ambiciós i sense precedents. El projecte, impulsat des de la regidoria d’igualtat, pretén que tots els centres educatius del municipi -de l’escola bressol a la secundària- integrin la mirada coeducativa, és a dir: una educació igualitària no sexista, i amb especial èmfasi en la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i qualsevol tipus de discriminació. Volem així, unes aules on es respecti la diferència d’acord amb els valors de cura, la cooperació i de l’empatia.

Tenim la certesa que és en l’àmbit educatiu on s’ha d’intervenir de forma més decidida per tal d’anar desconstruint, de mica en mica, les condicions socials i culturals determinants que fomenten les desigualtats i el patriarcat, i d’anar avançant, pas a pas, cap a una societat més justa i més lliure.

El valor del projecte és la seva integritat: d’una banda, perquè es treballa des de tres grans esferes de la vida social -cultural, organitzativa i relacional- i, de l’altra, perquè posa la mirada en la capacitació i la formació dels agents educatius (professorat, monitoratge, equip directiu, etc.) que acompanyen els infants i joves del municipi. També es fan accions d’intervenció a l’aula i amb l’alumnat, així com activitats de tipus més comunitari i familiar. D’aquesta manera es cerca que sigui tota la comunitat educativa la implicada amb l’objectiu de la coeducació.

La seva durada de 4 anys és un factor clau per a l’assoliment d’un impacte de qualitat, ja que permet fer un acompanyament al llarg de dos anys a cada centre i promoure la creació d’un espai de treball comú al municipi, la Taula Municipal de Coeducació, que un cop finalitzat el projecte esdevindrà el motor de la coeducació a Cardedeu.

Be the first to comment on "170 Cardedeu Coeduca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada