170 L’educació, prioritat de tots i totes

L’educació, prioritat de tots i totes

El NAS núm. 170 – abril 2017 –

Per ERC Cardedeu

La primavera normalment ve lligada amb les preinscripcions. Preinscripcions a les escoles bressol, al segon cicle d’educació infantil i primària, a educació secundària, al batxillerat o cicles formatius, als ensenyaments d’adults…

A Cardedeu tenim la sort de poder tenir tots aquests estudis. L’oferta de places d’aquests centres però, ens ve determinada pel Departament d’Ensenyament en base a molts factors i, un dels més determinants, és el cens de la natalitat del municipi. Els cursos més afectats per aquest cens tornen a ser, enguany, el P3 i el 1r d’ESO, ja que la demanda de P3 s’ha vist reduïda aquests últims anys a diferència de la de 1r d’ESO, que ha augmentat.

El passat 23 de març es va iniciar la preinscripció a les escoles i instituts de Cardedeu. Des de P3 a quart d’ESO, tots aquells que iniciaran l’escola o l’institut per primera vegada o fan algun canvi, han de passar per aquest llarg procés que no finalitza ben bé fins a finals de maig. Dos mesos d’incerteses i algunes vegades d’angoixa per a les famílies per si el centre que es vol serà el que finalment tocarà.

És veritat que en aquesta Vila, gaudim d’una situació privilegiada pel que fa l’educació. Però també és veritat que el Departament d’Ensenyament a vegades ens penalitza justament per aquest motiu. No inverteix a les escoles i instituts de Cardedeu tot el que li pertocaria. No redueix les ràtios de P3, tot i que podria fer-ho donat que l’oferta de places és superior a la demanda, té els grups d’ESO saturats i en creixement exponencial, no inverteix en accessibilitat als centres tot i ser motius d’escolarització, etc.

Que tinguem aquest nivell de qualitat en educació pública no és casualitat. Ve donat per l’esforç de molta gent, de tota una comunitat i durant molt de temps. Així doncs, a aquells que gestioneu part de la planificació educativa dels municipis, ajudeu-nos a seguir amb un alt nivell de qualitat. Les persones, i la prioritat que significa l’educació, no ens mereixem altra cosa.

Be the first to comment on "170 L’educació, prioritat de tots i totes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada