170 La nova ordenança

La nova ordenança

El NAS núm. 170 – abril 2017 –

Per CiU Cardedeu

Dir que en la nova ordenança municipal el govern ha comès errors és quedar-se molt i molt curt. Les sancions fetes intensament i en una sola setmana van aconseguir només posar als propietaris dels gossos en contra. Congelar les sancions (com ha estat el cas), ha deixat en entredit l’autoritat del nostre cos de policia municipal. Tramitar una ordenança nova tal i com s’ha fet, amb errors burocràtics i deixant que la pilota s’anés fent més i més grossa, ho ha acabat d’adobar tot plegat.

Les ordenances municipals són quelcom que cal treballar, i molt, perquè no poden ser normatives de curt recorregut. Són pactes, acords que fem tots els ciutadans per tal de conviure de la millor manera i el més ordenadament possible. Quan una normativa és de difícil compliment, o quan perjudica a alguns col·lectius sense beneficiar-ne a d’altres, deixa de ser una eina útil i es converteix en una nosa o, fins i tot, en un problema.

És evident que cal conciliar el benestar dels animals de companyia amb la seguretat i la comoditat d’aquells que no tenen ni volen tenir animals. I evidentment, també, en aquest espai comú, s’han de marcar unes normes que restringiran el benestar d’uns i altres.

Cal, en primer lloc, situar la prioritat en les persones. Però tal vegada es podrien habilitar espais i horaris on els animals poguessin córrer. La darrera proposta de l’ajuntament ja contempla alguns espais, però calia molt més treball i molt més consens per fer una proposta més satisfactòria.

Per acabar on som, tal vegada la normativa existent ja era una eina prou adequada. Un cop més, massa soroll per ben poc.

Be the first to comment on "170 La nova ordenança"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada