172 Debat de l’oposició

Debat de l’oposició

El NAS núm. 172 – juny 2017 –

Per CiU

A la trobada setmanal de Cincdedeu al local del Nas de Cardedeu, el passat dia 16 ens hi vam trobar (gairebé) tota l’oposició. En Jordi Abad de Gent Pel Canvi, Carme Mallorques per Demòcrates (tot i que hi anava representant l’encara “Grup Municipal de CiU”) i en Josep Quesada pel PSC.

 

Va ser un debat molt ric i plural en què es va poder parlar obertament de tot i on es van destacar moltes i diverses idees.

La que més acord va tenir, sense cap dubte, és que el govern actual treballa més aviat poc. Els regidors dels governs anteriors, no només el de la darrera legislatura, dedicaven moltes més hores a les tasques de l’ajuntament que les que dedica el govern actual.

L’altre punt d’acord va ser el procés que hem sofert els partits de l’oposició de tenir poques eines per treballar. Això s’ha fet palès sobretot en dues realitats : la primera, els plens. En aquesta columna ja hem comentat sovint que els plens cada cop estan més buits de contingut. Cada cop són més protocol•laris i cada cop que hi ha un tema que hauria de donar peu al debat, simplement es fa us dels 9 regidors per tirar pel dret.

La segona realitat és l’opacitat i la desinformació: el que havia de ser el govern de la transparència, dóna ben poques facilitats a l’oposició. Informa poc, tard i malament. I en alguns casos, presenta diverses informatives a la mateixa hora, impedint que els grups amb un sol regidor puguin quedar correctament informats de tot.

Estem a l’equador de la legislatura. Aquesta darrera setmana es compleixen dos anys del canvi de color al nostre ajuntament. Toca fer primers balanços i el d’aquest govern, que està vivint sobretot de projectes heretats, és bastant pobre.

Be the first to comment on "172 Debat de l’oposició"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada