172 Govern amb participació!

Govern amb participació!

El NAS núm. 172 – juny 2017 –

Per CUP Cardedeu

La participació és una manera de treballar transversalment, i la posem en pràctica malgrat la manca de recursos existents i que estem revertint, amb la creació d’una nova plaça de tècnica de desenvolupament comunitari que ha de vetllar i acompanyar aquesta transversalitat.

 

En aquests dos anys hem augmentat el treball conjunt des dels consells de cooperació per al desenvolupament o els d’educació, amb especial delit pel Consell d’Infants.

Hem revifat de les cendres consells com el de medi ambient. I com que l’espai públic és del veïnat, amb la comissió de mobilitat treballem als barris i amb la comissió interescolar «A Cardedeu en bici i a peu» per a pacificar l’accés als centres. També hem sistematitzat les visites als barris per tractar problemàtiques concretes i propostes de millora in situ.

Com que la cultura és eminentment participació, hem consolidat les comissions de cada una de les deu festes populars, i hem convocat nombrosos agents culturals en reunions per perfilar el projecte de la recuperació de la Tèxtil Rase com a fàbrica de cultura.

Treballem frec a frec amb les entitats en molts àmbits diversos, des de l’acollida a les persones refugiades fins a la promoció del comerç local.

Hem engegat el Pla Local de Salut, el Pla d’Igualtat Municipal i el Protocol contra la violència masclista amb participació dels agents implicats, així com la segona edició dels pressupostos participatius per a joves, el COU.

En els propers mesos tindrem un nou ROM que permetrà una participació més activa de la ciutadania als Plens, entre d’altres millores. I actualment estem immersos en els pressupostos participatius municipals, amb els quals una bona part de les inversions de 2018 les escollirà la ciutadania.

Sabem que ens falta camí per fer encara i que hem de millorar constantment per tal d’assentar les bases d’un veritable poder popular. Seguim, governem-nos!

Be the first to comment on "172 Govern amb participació!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada