172 L’espai verd, un dels valors de Cardedeu

L’espai verd, un dels valors de Cardedeu

El NAS núm. 172 – juny 2017 –

Per ERC Cardedeu

Cardedeu és verd. El nostre entorn més immediat ho és… els parcs, fins i tot les places i carrers, els volts de les rieres i torrents… Eixos viaris i parcs s’han omplert històricament de plantacions dels nombrosos vivers que de sempre ens han envoltat, hem disposat d’aigua de l’embassament de Vallforners per regar-ho, i, a més, la gent de Cardedeu s’ho creu i vol un Cardedeu ben cuidat i ben verd…

 

El patrimoni vegetal està inventariat i catalogat, a l’espai públic i també en jardins privats, i hi ha eixos vegetals que, de fet, són eixos urbanístics. Des de fa anys aquesta virtut se’ns reconeix en el certamen de “Viles Florides” que ens atorga les tres flors d’honor per la nostra actuació conscient i de llarga jurada en l’enjardinament i el paisatge urbà. I algunes millores en la gestió de parcs i arbrat, més ecològiques, i el servei de manteniment, fet amb objecte social amb un centre especial de treball són qüestions que encara donen més valor a aquesta característica del nostre poble.

Una vegada acabada la Fira de Sant Isidre, podem gaudir dels Parcs Pinetons i Pompeu Fabra en plenitud. S’hi ha actuat en una primera fase i ja hi podem veure que l’espai de l’antiga piscina ha passat a ser parc i no un solar, i que el Pompeu serà un tapís verd. Veiem que l’arbrat s’ha renovat i que s’han protegit els pins centenaris… i el que no es veu també compta, perquè també s’han fet accions en el subsòl per protegir l’arbrat. Però això només ha començat, tenir un entorn privilegiat com aquest a tocar del ventre s’ha de cuidar i molt. Dissenyat per l’arquitecte modernista Manel Raspall el 1930, és el nostre pulmó verd. La segona fase es centrarà en l’enllumenat i en una guingueta per donar més vida i activitat a la zona del Pompeu Fabra.

En el futur, tal i com preveu el pla urbanístic, els parcs s’uniran, i aleshores, encara més, aquest espai serà el jardí de tots i de totes.

Be the first to comment on "172 L’espai verd, un dels valors de Cardedeu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada