175 Mai ha anat de democràcia, era una competició d’estructures d’estat

Mai ha anat de democràcia, era una competició d’estructures d’estat

El NAS núm. 175 – octubre 2017 –

Per PSC Cardedeu

La manca de voluntat pel diàleg de Mariano Rajoy ignorant el malestar dels catalans ha crispat a 2/3 de la societat catalana que vol una millora de l’autogovern en sentit federal. L’aplicació només de la llei atribuint poders executius a la Justícia, l’ús ideològic de TVE i l’enviament de cossos policials a penalitzar als catalans sobiranistes era, i s’ha confirmat, un tren que només podia xocar.

Puigdemont i els seus antecessors van fracassar en obtenir una majoria independentista a Catalunya al 9N i al 27S, i les CUP i ERC els van obligar al Parlament de Catalunya adoptar el programa de la DUI. El 6 i 7 al Parlament de Catalunya van vulnerar els drets dels representants del 50% dels catalans i aprovaren un simulacre de referèndum i una llei per fer una declaració unilateral d’independència. Han fet servir TV3 i els mitjans de la Generalitat, el centre informàtic desenvolupant aplicacions de vot electrònic, han agafat les dades de Salut dels catalans pel cens i ordenat als Mossos defensar els col·legis l’1 d’Octubre.

Mai ha anat de democràcia, sota les banderes, el PP i Convergència han amagat les retallades socials i la corrupció política. Han votat 45 mil persones menys que el 9N, és a dir, no s’ha incrementat la legitimitat democràtica, els ciutadans del NO no han anat a votar. Sense cap garantia democràtica no hi ha viabilitat per una declaració unilateral d’independència. La competició d’estructures d’Estat, tots dos governs han fracassat: legal, policial, tecnològica, logística, operativa … i les víctimes les ha posat l’independentisme. La CUP volia ferits i Rajoy també. Rajoy i Puigdemont estan impedits per restablir la convivència i negociar la sortida legal i acordada de millora de l’autogovern de Catalunya que els socialistes proposem i Catalunya i Espanya necessiten.

Be the first to comment on "175 Mai ha anat de democràcia, era una competició d’estructures d’estat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada