176 La República Catalana

La República Catalana

El NAS núm. 176 – novembre 2017 –

Per CiU Cardedeu

Vivim uns temps de gran transcendència històrica. Temps on hem vist fets que pensàvem superats en democràcia. Hem vist policia perseguint urnes, amb una violència obscena. Hem vist pobles defensant col·legis i rebent descàrregues policials. Hem vist polítics dient que no havia passat res. Però, i tant que va passar! Hi va haver urnes i paperetes i la gent va parlar. Més de dos milions de persones, enmig d’un clima de repressió terrible, van aixecar-se per dir prou. Per dir que la majoria del poble català vol que Catalunya sigui un estat independent, en forma de república.

Fa pocs dies, el nostre legítim Parlament, el Parlament que va sorgir d’unes eleccions democràtiques, va votar la proclamació d’aquesta independència i, va declarar que iniciava el procés constituent d’aquest nou Estat.

Un nou estat que neix amb clara vocació europea. Un estat que vol ser cohesionador i que vol ser garant dels drets socials dels seus ciutadans. Un estat que s’entesta en reclamar que vol acollir, però que veu amb el cor encongit que no li deixen. Un estat que vol fer possibles totes aquelles lleis que li van ser injustament vetades des del contaminat Tribunal Constitucional : la llei de pobresa energètica, la llei de càrrega a les transaccions bancàries, la llei contra el Fraking…

Aquest estat és, ara mateix, tot just un embrió del què pot ser. Perquè calen molts i molts passos per tal que allò que el nostre Parlament va proclamar es consolidi. I per això, des del Partit Demòcrata volem transmetre sobretot un missatge de confiança en el nostre president i en el nostre legítim govern. Perquè cap 155 ens prendrà allò que les urnes van escollir.

Tinguem confiança i templança. Seguim com fins ara, fent passos endavant, pacíficament i amb fermesa. Tossudament alçats, cap a la República Catalana.

Be the first to comment on "176 La República Catalana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada