176 No ve d’un any

No ve d’un any

El NAS núm. 176 – novembre 2017 –

Per Elisabet Fericgla

Aprofitant que aquest estiu la meva germana i la seva família van venir de Canadà on vivien per passar les vacances aquí, vam agrupar el sant i aniversari del pare i del meu germà, l’aniversari de la meva germana, el dels meus dos nebots, el de les meves filles i el de la meva cunyada. Total 9 pastissos que vam aplegar per celebrar tots i cada un dels natalicis. El més gros va ser el del pare i els altres de mida petita, perquè sinó, encara n’estaríem menjant.

Érem a la cuina, muntant cada pastisset amb els seus respectius números i entre mig de tanta xifra em va entrar el dubte: Quants anys feia l’avi? 85? 86? Vaig demanar discretament al meu germà que m’ho digués. Ell és el gran i ho hauria de saber. Doncs no, no n’estava segur tampoc! Ni tan sols teníem clar l’any de naixement. Quin “despiste”! La mare s’hagués posat les mans al cap!! I ara què? Havíem de treure els pastissos i finalment, davant del desconcert, vàrem acabant posant un 8 i un 6 al seu flamant pastís.

Els vam anar repartint un a un amb les seves respectives candeles enceses cantant “l’aniversari feliç”, deixant a cadascú el seu, demanant que no bufessin les espelmes, que havíem de fer una foto!, mentre la cera anava caient sobre els dolços. En mig d’aquest guirigall, espelmes desfetes, pastissos amb cera i fotògrafs ocasionals, el meu pare em toca l’espatlla i em diu: “Nena, no faig 86 anys, en faig 87”. Tothom va esclatar a riure i la meva germana, que era l’única que se’n recordava, no s’ho podia creure!

El pare té 87 anys, ha passat una postguerra, 40 anys de repressió i ara té por que la història es repeteixi.

No em canso de dir-li que estigui tranquil, que tot està controlat, si més no, que hem de confiar. Obrint camí entre mig d’esbarzers, ens endurem alguna esgarrapada tot preparant el terreny per arribar allà on ens hem proposat i deixar un somni fet realitat als que ens precedeixen.

Per ell, pels que no hi són i per tots els que ho volem.

Be the first to comment on "176 No ve d’un any"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies