177 Les agressions masclistes

Les agressions masclistes

El NAS núm. 177 – desembre 2017 –

Editorial

Sembla que quan parlem d’agressions masclistes ens venen al cap imatges de dones maltractades psíquicament o física i és possible que hom pensi que “això no va amb ell” perquè ni de conya pega a les dones ni coneix cap col·lega que ho faci. És a dir, malgrat no tolera aquest tipus d’accions, no hi presta gaire atenció.

Doncs malament. Caldria que hi parés atenció perquè agressions masclistes es produeixen cada dia en qualsevol situació quotidiana: al carrer, a la feina, a casa, al transport públic, amb els col·legues… Les dones les pateixen de manera consentida perquè les situacions són tan habituals que a ningú se li passa pel cap que puguin ser “agressions”.

Posem un exemple, llençar floretes a noies desconegudes. Què passa quan una noia que està aturada al carrer esperant algú li passa pel davant un grup de nois i ha d’escoltar tot un seguit de frases que només la violenten i incomoden? L’altra dia una docent ens deia: “Que et diguin coses maques, sempre agrada, dir-li en això agressió….” I uns dies abans, un home que ha estat políticament influent ens deia: “Agressions? Però si a les dones us agrada!”.

Mentre hi hagi persones que creguin que a les dones els agrada que les agredeixin verbalment, caldrà fer moltes i moltes campanyes de sensibilització, a homes però també a les dones.

I per acabar de deprimir-se, mentre hi hagi campanyes impulsades per administracions públiques (com la DGT) que són explícitament masclistes… ja és per “apaga y vámonos”.

Des d’aquí volem agrair la feina que les entitats feministes fan tot l’any per conscienciar a la ciutadania i, sobretot, les volem demanar que no es desmoralitzin perquè creiem que, malgrat sigui a poc a poc, anirà quallant. Ho esperem!

Be the first to comment on "177 Les agressions masclistes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada