177 Qui decideix el nostre futur? La ciutadania o les forces constitucionalistes? El 21D, diguem prou!

Qui decideix el nostre futur? La ciutadania o les forces constitucionalistes? El 21D, diguem prou!

El NAS núm. 177 – desembre 2017 –

Per ERC Cardedeu

Les del proper 21D són unes eleccions imposades, en les que una part de candidats està empresonada i una altra exiliada, amb representants de la societat civil també empresonats, amb una Administració de la Generalitat intervinguda políticament i econòmica, amb amenaces, per no col·laborar, als treballadors públics i als mitjans públics de comunicació, posant en dubte la seva professionalitat. És a dir, amb una suspensió de l’autonomia i de l’autogovern de Catalunya com feia dècades que no veiem.

Tot això, no ho oblidem, perquè s’ha volgut demanar al poble de Catalunya que decideixi el seu futur, i després de demanar a l’Estat un marc de diàleg i de pacte en aquest sentit, del qual no només no n’han volgut saber res sinó que hi ha respost repressivament.

La resposta, a banda d’aquesta repressió, ja l’hem vist en els darrers 10 anys: des de 2006, amb l’Estat menystenint l’Estatut, fins arribar a aquest octubre de 2017. Un període que s’ha caracteritzat per l’impecable i pacífica organització social i reivindicativa del poble català davant de l’immobilisme d’aquells que ara proposen des de solucions federalistes, d’establiment de ponts de diàleg i pacte socials (quan mai han escoltat ni entès la realitat del país), de voler espanyolitzar social i culturalment Catalunya (i que no se n’amaguen), i dels que parlen de reformes constitucionals que saben perfectament no s’assoliran mai en el marc d’una Constitució rígida (que requereix de majories impossibles per reformar-la).

El poble de Catalunya tornarà a parlar el 21D, una vegada més, ferma i decidida. No podem permetre que s’intervingui social, cultural i econòmicament el país; ens hi va el futur, el nostre futur i el dels nostres fills i filles, i per a ells continuarem lluitant per una Catalunya lliure, en la que els seus ciutadans i ciutadanes decideixin quin model d’Estat volen.

Eduardo Galeano deia que el món es divideix entre indignes i indignats, i que cadascú sabrà on està. Que la nostra indignació ens porti a la llibertat.

Be the first to comment on "177 Qui decideix el nostre futur? La ciutadania o les forces constitucionalistes? El 21D, diguem prou!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada