179 Cardedeu, espais i carrers per jugar

Cardedeu, espais i carrers per jugar

El NAS núm. 179 – febrer 2018 –

Per ERC Cardedeu

El “Cardedeu, Poble dels Infants” ha estat un dels lemes que ha mogut moltes de les actuacions de l’Ajuntament des de fa anys. És així com han avançat experiències com el Consell d’Infants, que proporciona un espai de participació als nens i nenes en diferents temes d’interès municipal, els projectes de Camins Escolars cap a les escoles, en bici i a peu i de la manera més autònoma i segura possible per als més menuts, i moltes altres polítiques que fan que no pensem exclusivament en un poble per a adults sinó també per aquelles persones que es troben en els anys més decisius de la seva vida, els primers anys.

La Declaració Universal dels Drets dels Infants diu en el seu article 31: “L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques”; i és sobre el joc dels infants on, precisament, l’Ajuntament està treballant aquests mesos. Millorar el joc al carrer, el joc en l’espai públic, segueix l’objectiu de fer uns carrers i places (i parcs) més amables per a tothom, que siguin el punt de trobada de nens, nenes i famílies, que siguin bullici social i que s’omplin d’activitat per dinamitzar el nostre poble, a més de garantir aquest “dret al joc” tan bàsic i que tan sovint ens n’oblidem en l’espai públic, fins i tot prohibint més que no pas fomentant, tristament a vegades.

Estem veient i veurem jocs accessibles per a tothom, inclusius per a tot tipus de mobilitat, també amb cadira de rodes en alguns casos, als Pinetons, al Poble Sec i al Centre. Els jocs que no s’utilitzaven al GiM10 s’han condicionat i dut a l’entorn del Pavelló Municipal on cada dia centenars de nens i nenes hi passen la tarda. Als Parcs Pinetons i Pompeu Fabra hi haurà elements pedagògics per conèixer l’entorn natural en clau de joc i de lleure. I a la Plaça Alsina, aquesta primavera, hi veurem la primera zona de jocs ambientada amb elements de la cultura cardedeuenca…

A jugar, que els carrers són, també i sobretot, pels més petits.

Be the first to comment on "179 Cardedeu, espais i carrers per jugar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada