180 Aquest 8 de març, vaga general

Aquest 8 de març, vaga general

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per CUP Cardedeu

Un dels objectius prioritaris de l’acció política de la CUP, i que marca el nostre ADN, és aconseguir una societat en què no es produeixi cap tipus de desigualtat per raó de sexe, gènere, o orientació sexual. Malauradament, encara som lluny d’assolir aquesta fita.

El 8 de març és el dia de les dones treballadores, i el moviment feminista aprofita aquesta diada per reivindicar els drets de les dones; denunciem les pitjors condicions laborals de les dones al mercat de treball i també al marge d’aquest, visibilitzem la violència masclista que patim dins i fora de la llar, assenyalem la manca de referents i la manca de reconeixement social de les aportacions de les dones a la història o als avenços realitzats com a societat, entre altres desigualtats que patim de manera quotidiana.

Enguany però, el moviment feminista crida a la vaga general. Una vaga laboral, de consum, estudiantil i de cures, per tal de fer visible com les dones, amb tots els treballs que realitzem som qui sostenim el sistema. Aquesta vaga és un desafiament al sistema econòmic i social que ens oprimeix com a dones treballadores, per tal de situar la reivindicació dels nostres drets al centre.

A Cardedeu, ens sumem a les demandes que es fan des de la vaga feminista i volem contribuir a la divulgació i al reconeixement de la les condicions de vida i a les experiències de les dones, sovint invisibilitzades. Per això, des de l’Esquerra Independentista organitzem les IV Jornades Feministes de Cardedeu, per posar el nostre gra de sorra a la lluita feminista, perquè si no assegurem unes condicions de vida dignes per la meitat de la població, perquè si no donem valor a les cures, perquè si no visibilitzem les aportacions en femení, el futur que ens espera com a societat no serà digne de ser viscut.

Be the first to comment on "180 Aquest 8 de març, vaga general"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada