180 Ells ho saben

Ells ho saben

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per Núria Aymerich

Jo no penso cedir ni un mil·límetre. Ja no. No penso negociar la meva llibertat, ni que em respectin, ni que em deixin de maltractar. Mai més. No penso perdonar tanta maldat, tanta injustícia, tant d’odi. Ara ja no. No em representa cap polític espanyol. No m’identifico amb la seva cultura, ni amb el seu territori, ni amb la seva llengua (que domino a la perfecció), ni amb la seva manera de funcionar, d’entendre els negocis o l’educació, ni amb la seva família reial, ni amb el seu parlament que no ens coneix, que inventa. Ni de lluny. No miro les seves televisions, ni llegeixo els seus diaris ni escolto les seves ràdios amb periodistes a moltes d’elles que fomenten l’odi, amb mentides, amb falsedat. Em fan mal. Res m’uneix amb aquesta Espanya rància, retrògrada, odiosa, tramposa, imperialista, dictadora, repressiva, que em menysprea, que no m’estima ni m’ha estimat mai. Fa temps que m’he divorciat. Quan parlen de la unitat d’Espanya els entenc. I tant! Espanya ha d’estar unida, és clar que sí, però és que Catalunya no és Espanya, ni ho ha sigut mai. I no m’entra en el cap, ni de canto, que hi hagi algú amb dos dits de cervell que, des d’aquí, els defensi.

Ja podran intentar-ho tot per ensorrar-me, però no ho aconseguiran. Podran tancar-me la boca, però no les idees ni els sentiments. Podran obligar-me a dir coses, però no podran canviar el que sento. I podran manipular tot i més, però sé, i ningú em farà dubtar, que no estan a la presó per res, que no estan a Brussel·les per res, que no estan a Suïssa per res, que no han dimitit per res. I nosaltres? És que no recordem tot el que hem fet fins arribar aquí? No ho hem fet per res.

Jo ja visc a la República Catalana i ells ho saben. I tu també.

Be the first to comment on "180 Ells ho saben"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies