180 Per una escola catalana, pública i de qualitat

Per una escola catalana, pública i de qualitat

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per ERC Cardedeu

De nou l’escola catalana ha patit atacs per part d’aquells que no la volen. Aquesta vegada el que els molesta és que la llengua vehicular sigui el català. No els molesta que hi hagi centres educatius que segreguin per raó de sexe; o els concerts econòmics que segreguen per condició social. Tampoc els molesta que la partida pressupostària d’Ensenyament sigui inferior a les necessitats reals, ni les ràtios altes, ni que el model d’escola inclusiva no pugui ser una realitat per falta de recursos, ni, fins i tot, que els professionals de l’educació hagin de treballar en condicions impossibles. No els molesta tot això, a ells el que els molesta és la llengua.

Tenim un model d’èxit educatiu, un model d’escola pública, plural i cohesionador, de qualitat, i fruit d’un consens que suma moltes sensibilitats ideològiques. En definitiva, tenim un tresor que no deixarem que ningú ens el prengui ni malmeti. Ningú!

Aviat s’obrirà el període de preinscripció a Cardedeu. I de nou, moltes famílies i alumnes passaran uns dies de nervis per saber a quin centre aniran, si podran anar al mateix insti que els seus amics de primària, si podran entrar al cicle formatiu que volen, o fer aquell curs que els enganxarà de nou al món de l’educació reglada.

A Cardedeu tenim una situació excepcional a nivell educatiu. Tots els centres són públics, de qualitat i amb el català com a llengua vehicular. El govern municipal, aquest 2018, ha aprovat el pressupost més alt que s’ha tingut mai en Educació.

Des d’ERC-Cardedeu us animem a seguir lluitant per aquest tresor cabdal pel nou país que volem, i defensar allà on calgui el nostre model d’escola i la immersió lingüística.

Be the first to comment on "180 Per una escola catalana, pública i de qualitat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada