180 Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l’any

Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l’any

El NAS núm. 180 – març 2018 –

Per PSC Cardedeu

El pressupost de l’arquitecte que ha projectat Tèxtil Rase perquè sigui un centre cultural és de 6 Milions €. ERC i CUP van despullar l’edifici de tot el necessari per a la cultura i la sostenibilitat ambiental i ara és de 4 M€. Han fet diferents fases i tret moltes zones que només s’enderroquen i refermen l’estructura i s’ha quedat en 3 M€ (500 milions de les antigues pessetes). Pugen l’IBI, ens hipotequen en 1M€ i vénen parcel·les per un altre milió. Serà “Un bar gastronòmic, circ, exposició de gegants, dansa, ludoteca, sales i despatxos per tècnics de cultura”. Tot es pot fer ja a les actuals: Fusteria, Vila Paquita, Sala Sarau, bar-social 100 Setze, Teatre-Auditori, Esbarjo i Tèxtil Rase infrautilitzats. Per què no equipar per la cultura les sales actuals de la Tèxtil Rase? Què farem amb Vila Paquita, sala Sarau o el 100 Setze?

Aquest bar-façana trenca elements del patrimoni industrial catalogats per albergar un bar-gastronòmic de 400m²+256m² ampliables, 200m² de terrassa exterior oberta, dos nivells, façana de 32m+12m, cuina, magatzem, banys, terrassa coberta de 96m²…. uns 800mil € (133 milions de pessetes) a cedir a un empresari privat per “dinamitzar l’espai”. El “pa i circ” de l’antiga Roma al S.XXI son “ecotapes i circ”. Pobres veïns del carrers Llinars i Verge del Pilar. Pobres bars i restaurants que patiran competència deslleial subvencionant local i activitats.

Amb els 1,4milions € que la Generalitat ha deixat de pagar en guarderies i que l’Ajuntament no li ha reclamat, es podrien fer 2 línies d’infants noves i revisar la tarificació sense endeutar-nos. Cada any 15-20 famílies es queden sense plaça. Tampoc tenim Escola de música, ni Residència pública o concertada, i el Centre de dia de la gent gran està saturat. És indignant que enmig de la crisi vulguin gastar-se una milionada en un súperbar!! El projecte Tèxtil Rase és un despropòsit més absurd que la Ronda Nord de Calamanda Vila.

Be the first to comment on "180 Tèxtil Rase: 6 milions en un Tarambana i Polvorí faraònics tot l’any"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada