181 Endavant amb la Tèxtil Rase: la fàbrica de cultura

Endavant amb la Tèxtil Rase: la fàbrica de cultura

El NAS núm. 181 – abril 2018 –

Per ERC Cardedeu

L’Ajuntament ha aprovat el projecte per rehabilitar la major part de la Tèxtil Rase que encara no està en ús i que es sumarà a la part renovada i amb espais culturals i associatius actuals. Les entitats culturals fa temps que reclamen més espais i pel govern ha estat sempre una prioritat. La proposta era el primer punt del programa electoral d’ERC per Cardedeu, de manera que, una vegada més, demostrem el compliment dels nostres compromisos.

La Tèxtil és municipal des del 2005 i ja s’hi fan múltiples activitats associatives a la Sala dels Pilars i a la Fusteria, amb cursos i tallers per a joves, a més del Boulder i activitats als espais exteriors. L’any passat s’hi va inaugurar la Plaça de les dones treballadores.

L’edifici, iniciat el 1914 pels germans Sanesteve – empresaris del Tèxtil -, té un gran valor arquitectònic i està declarat Bé Cultural. La Comissió de Patrimoni ha fet seguiment del projecte i està d’acord en la urgent rehabilitació perquè no es malmeti més.

El govern municipal ha vetllat perquè no suposi ni un cèntim d’endeutament municipal, ja que es finançarà en 2/3 parts via subvencions i la resta amb la venda de sòl d’ús industrial al polígon. A més, el projecte és auster, sense cap luxe i amb la polivalència que ha de tenir un servei viu i dinàmic com un centre cívic. L’obra, que estarà a punt a principis de 2020, rehabilita l’edifici, defineix sales i despatxos amb diferents usos, reunions, tallers, magatzem, exposició, un petit auditori… Espais oberts perquè sigui la gent qui defineixi exactament què passarà dins la Tèxtil. També preveu les instal·lacions i la climatització i ubica un petit bar a la façana sud.

Invertir en la Tèxtil Rase és invertir en cultura, en educació, en cohesió social i fins i tot, en generar activitat econòmica i ocupació, i encara més amb un poble com Cardedeu on el dinamisme de la seva gent i de les seves entitats és un dels principals motors. Endavant amb la Tèxtil Rase i que fabriqui més poble i més cultura!

Be the first to comment on "181 Endavant amb la Tèxtil Rase: la fàbrica de cultura"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada