Ara que m’ho pregunta 129

quim om177 2

El NAS núm. 129 – juliol 2013 –

Creus que l’Ajuntament, a part de cedir els espais, ha de donar diners a les entitats?

 
Quim Om

Ex-Alcalde (ERC)

L’ajuntament ha de cedir espais a les entitats ja que omplen bona part de l’activitat de lleure cultural i esportiu del poble. Algunes, haurien de procurar “sobreviure” amb les quotes dels socis; d’altres no poden funcionar si no és amb subvenció. S’hauria de mesurar molt bé la necessitat i el servei que dóna cada una per poder-les triar correctament.

 mercè jubany IMG 5097
Mercè Jubany

Presidenta AV del Centre de la Vila

L’Ajuntament concedeix subvenció anual a les Entitats que, prèviament, han presentat pressupost d’unes activitats concretes i justificades amb les factures corresponents, d’acord amb les normatives vigents. Com Associació hi estem d’acord, ja que les Entitats fem molts actes al llarg de l’any, i és important l’aportació econòmica de l’Ajuntament.

 f companys
Francesc Company

Membre Associació de Jubilats

Sí, però amb molta cura i mesura. Valorant la rendibilitat cultural, pedagògica, social, etc d’aquest ajut. El meu pensament: per cada euro d’inversió s’ha de treure 1,10 de rendibilitat.

 borràs
Isabel Borràs

Ex-Regidora de Cultura (PSC)

L’Ajuntament ha d’establir canals de diàleg, cedir equipaments municipals sense cap cost i facilitar equipament tècnic adequat. Puntualment l’entitat haurà de pagar tècnics de so i llum segons l’espai. L’ajut econòmic ha d’anar en funció del projecte i que cobreixi una part del mateix. Cal impulsar l’entitat però aquesta també ha de buscar recursos per treballar amb independència.

 marta cordomi J4271
Marta Cordomí

Regidora de la CUP i Presidenta de l’Associació Cultural l’Esquellot

És desitjable que les entitats siguin autogestionades i autofinançades sempre que sigui possible, per existir i sobreviure amb independència. Això no treu que, vist l’interès públic dels serveis o activitats que realitzen, aquestes tinguin ajudes públiques per a fer-ho. Els ajuntaments organitzen coses amb diners públics, però no necessàriament tenen més legitimitat que els col•lectius que a més tenen èxit amb el què fan. De fet, també és desitjable per als ajuntaments, aquest activisme popular.

 carme mallorques J6541
Carme Mallorques i Pont

3a Tinent d’Alcalde de Serveis Personals

Regidora de Promoció Econòmica i Cultura i Joventut (CiU)

Tot el suport logístic que l’Ajuntament dóna a les entitats té un cost econòmic i, per tant, de manera indirecta són diners que es donen a les associacions: la cessió d’espai per a reunions o assajos, la cessió d’espais per dur a terme l’activitat (Centre cultural, pista coberta, etc). Però també el suport material i tècnic, el magatzem de Can Frígol, que l’Ajuntament té llogat per guardar el material de les entitats, etc. A més, el pressupost de la Regidoria de Cultura té partides dedicades a les festes populars que organitzen les entitats, sense oblidar les subvencions culturals i de participació ciutadana.

 curro
Curro Manzano

Actor amateur

La cultura fa lliures a les persones. Penso que la cultura és el fonament del progrés. Així doncs, aquell poder que vulgui ser transparent i valori la participació del ciutadà ha de promoure i facilitar les activitats culturals de les entitats, sense distincions. Per tant, l’Ajuntament ha de impulsar i subvencionar aquestes activitats si vol que Cardedeu mantingui el bull associatiu que sempre l’ha caracteritzat.

 manel J7509
Manel Calbet

President Associació d’Amics de Ràdio Televisió Cardedeu

No es pot contestar en 60 paraules una pregunta que trobo que no està ben plantejada. L’expressió “donar diners” no és massa afortunada, l’Ajuntament no són els Reis Mags que es dediquin a fer regals, sinó que té la responsabilitat d’establir prioritats en les despeses i inversions, segons uns criteris que poden ser complexos.

 PUJADAS J7441
Miquel Pujadas

Ex-Regidor de Cultura (ERC)

L’Ajuntament el que ha de fer és no posar traves a les entitats; que ja fan prou en tirar endavant un munt d’activitats durant tot l’any. Segurament aquestes entendrien millor una disminució de les subvencions (que ja s’ha produït progressivament des de 2009); que no pas l’actual procés creixent de burocratització i restricció en la cessió d’espais. En qualsevol cas, sóc més partidari d’iniciatives autogestionades que de les dependents d’una subvenció.

 pep duran
Pep Duran

Membre del Consell Assessor de l’IMC Director de Teatre a la Companyia Scla’ka Si Teatre

No hi ha una resposta clara a aquesta pregunta. El que sí tinc clar des de ja fa anys és que considero prioritari que els ens públics proporcionin infraestructures abans que subvencions directes. Ara bé, hi ha activitats importants per a la vida col•lectiva que sense l’ajut econòmic públic no podrien subsistir. Amb tot, crec que demanar subvencions hauria de ser el darrer recurs.

 joan serra
Joan Serra

Botiguer i Ex-Regidor (CiU)

El diner públic per a subvencions cada vegada serà més escàs, per tant caldrà discernir quin tipus de necessitat té cada entitat, si el seu destí final és social o de funcionament. Ha arribat l’hora de cercar més ingressos, ja sigui pel cost de l’activitat mitjançant quotes, o del propis socis, o cercar mecenatge, i malauradament alguna activitat o festeta s’haurà d’autofinanciar per sí sola.

Be the first to comment on "Ara que m’ho pregunta 129"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada