Ara que m’ho pregunta 132

Alex Ferre

El NAS núm. 132 – novembre 2013 –

Com creus que ha de quedar finalment el mur d’ADIF?

 

 

Alex Ferrer

Soci col·laborador de RTV Cardedeu 

 
  Que no el toquin més! Una capa grisa de fons i un mural pintat per centenars de persones de diverses edats per iniciativa popular. Ja està bé com està. No toca gastar-hi ni un euro més. I si l’ajuntament el repinta per “embellir” l’entrada… que no sigui gris, home! Jo sóc més de taronja o lila…

 

Dani Baró

Autònum

 
 dani baró 2009 Ha de quedar tal com esta. Sembla ser que es la voluntat d’una amplia majoria de cardedeuencs i per tant s’ha de respectar. No es gaire intel·ligent anar en contra d’un símbol que cohesiona mes que mai gran part de la societat del país. L’alcaldessa hauria de prendre nota de com es va precipitar tot plegat i quina ha estat la resposta. I sobretot decidir a qui és deu; al poble o a dos regidors populars.

 

David Perelló

Dissenyador gràfic, Col·laborador de Radio Televisió de Cardedeu, Associació cultural l’Esquellot, Skla’ka si teatre,  El Garitu i  la CUP de Cardedeu. 

 
 David Perelló Opinar és més fàcil que interpretar i gestionar les voluntats populars. Si recorrem a l’històric del mur, ens explica que ha servit com a punt d’expressió i reivindicació dels diferents moviments i col·lectius locals amb prou acceptació. Fa quinze anys que té aquest ús. Estaria bé que el seguis tenint per molts anys.

 

Joaquim Barrera

Membre de la Colla Gegantera, de l’Associació Cultural Marcel·lí Bosch, Secretari d’imatge i comunicació d’ERC Cardedeu

 
 joaquim barrera El mur d’ADIF ha de quedar tal i com està ara, amb les lletres metàl·liques i l’estelada de fons. Qualsevol intent de tornar-lo a pintar de gris xocarà amb la voluntat de tot un poble de manifestar-se pacíficament i alegre. I contra això, no hi ha lleis ni política que puguin aturar-ho.

 

Jordi Bellavista

Políticament simpatitzo amb ERC. Administratiu en comerç internacional, especialitzat en transport marítim

 
 jordi bellavista Ara que m’ho preguntes et diré que el mur ha quedat bé, però per mi sobra lo del golf i els xalets.

 

Jordi Tornabell

Agent comercial

 
 jordi tornabell Com el Montseny, com la Torre del Moro, com st. Corneli, com els dies de la setmana, com la tardor després de l’estiu, com el Parenostre, com Nadal el 25 de desembre, com les vacances a l’estiu, com les rebaixes de El Corte Ingles.
Com està, ara. Hi ha coses que no es poden canviar.

 

Maria Cuesta Mussarra

Educadora infantil i estudiant de Psicologia

 
 maria cuesta Entenc que ha de quedar tal com està ara. Finalment ha esdevingut un símbol del nostre poble i penso que és bonic haver col·laborat  a reconstruir allò que algun grup polític va considerar que calia tapar.  Ara mateix és com el batec d’allò que sent Cardedeu com a poble. M’agrada. I no té aturador!

 

Oriol Genís

Actor

 
 oriol genis 022n Crec que ha de quedar com està ja que és un espai conquerit per la gent que ha volgut expresar les seves idees i després de la desafortunada manera d’ esborrar-lo (sense cap consens i “por que lo digo yo”) es va demostrar que la voluntat popular es va mobilitzar per repintar-lo de nou. I cal respectar-ho.

 

Oriol Serra

Periodista

 
 oriol serra No sóc partidari de guarnir espais públics amb simbologia política, sigui del signe que sigui. Ara bé, les mobilitzacions dels darrers mesos han evidenciat que aquell mural representa el sentiment de la majoria de cardedeuencs. I cal recordar que l’ordre d’esborrar-lo venia del mateix Partit Popular que criminalitza tot allò que no s’ajusti a la seva estretor de mires. Crec que l’estelada ha de romandre a l’entrada de Cardedeu.

 

Toni Giménez

Cantant, músic i compositor
Doctor en pedagogia

 
 Toni Giménez No vull que acabi essent un mur de lamentacions. Les paraules dels profetes estan escrites a les parets (Paul Simon en la seva cançó The Sound of Silence).
Les divisions internes d’un poble el porten al fracàs, ja sigui Cardedeu, ja sigui Catalunya: divideix i perdràs.
Consell: ser astuts davant l’opressor extern perquè li va molt bé que hi hagi enfrontament intern.

 

Vicenç Lozano

Programador catalagnòstic

 
 vicenç lozano Hi ha coses que no cal remenar. Va ser una errada tocar-lo, tot i que ara queda més bonic. El fet que els “grafiteros” respectessin el “benvinguts” va ser un encert total. Si calgués tocar-lo de nou, jo promouria un concurs popular, amb una consulta de les que s’estilen ara i no amb jurats que poden ser influenciats. Però sincerament, crec que ara no cal.

Be the first to comment on "Ara que m’ho pregunta 132"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada