Ara que m’ho pregunta 134

Norma perfil

El NAS núm. 134 – gener 2014 –

Què en penses de la jornada compactada a les escoles de primària?

 

Norma Levrero Subirana

Twitter: @NormaLevrero
http://blocs.laxarxa.com/batalletes/

 
 

Trobo molt positiu que totes les escoles de Cardedeu s’hagin posat d’acord per temptejar a la Generalitat que es faci jornada intensiva a les escoles. Ara bé, per a mi els resultats educatius fent jornada compactada són evidents en tant que també ho són per a una jornada labora intensiva (la intensiva hauria de ser universal!).  Fins que els horaris dels pares i els nens no s’equiparin, crec que l’escola ha de garantir una acollida gratuïta a la tarda amb activitats i que les extraescolars també s’ajustin al nou horari. Es tracta d’un projecte de municipi que si es fa bé pot ser pioner a les comarques de Barcelona.

 

Maria Cuesta

Educadora infantil i estudiant de Psicologia

 
 maria cuesta

Encara que pedagògicament és una opció que s’adapta millor a les necessitats dels infants penso que no respon gens a les necessitats reals de les famílies. Potser és començar la casa per la teulada i el que caldria primer és reformar els horaris laborals per fer-los més intensius: això portaria a que els pares poguessin atendre els infants a la tarda i no haguessin de tirar d’extraescolars forçades

 

Mariona Grané

Pedagoga i Professora a la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona i mare de dos nens (3 i 7 anys)

 
 mariona-petit

El temps dels infants a l’escola hauria de ser un temps educatiu de qualitat.
Abans de sol•licitar reduir la jornada a les escoles, seria important tenir resultats positius dels estudis sobre l’eficàcia de la jornada continuada als instituts de Catalunya i algunes escoles, que encara no s’han fet.
Ens ajudaria a preveure l’impacte educatiu, social, de conciliació laboral i familiar de la jornada compactada.

 

Vicenç Lozano

Programador catalagnòstic

 
 vicenç lozano

No tenim prou informació. És cert que no hi ha informació suficient per afirmar que la jornada continuada sigui millor per als nens, però es pot dir el mateix de la partida. Podria ser una bona cosa si els horaris de l’escola es mantinguessin, i els nens poguessin dedicar la tarda a fer deures amb l’ajut d’alguns dels mestres. Molts pares no es poden permetre tenir els nens fora al migdia. Si els mestres creuen que la jornada continuada és millor PELS NENS, provem-ho, però que ens ofereixin la opció de deixar els nens fins les 16:30 com fins ara, sense desaprofitar el temps.

 

Joaquim Barrera

Membre de la Colla Gegantera, de l’Associació Cultural Marcel·lí Bosch, Secretari d’imatge i comunicació d’ERC Cardedeu

 
 joaquim barrera

Aquest és un tema tant complex que caldria un debat molt a fons per extreure’n conclusions. En qualsevol cas, consultar la comunitat educativa hauria de ser el primer pas i, després de valorar el que podria ser millor pels infants, prendre una decisió tenint en compte els recursos dels que es disposa.

 

Eva Antolin Agustí

Psicòloga. LaCaixadelsEstímuls

 
 eva antolin

Crec que pels nens que comprenen l’edat escolar de primària, necessiten espais per compartir amb altres nens, i si fem horari compactat estem retallant aquestes bones estones en què poden jugar i aprendre moltes coses junts. Un dels problemes que ens podem trobar serà el d’assertivitat (comunicar-te amb els teus iguals).

 

Jordi Tornabell

Agent comercial

 
 jordi tornabell

Un despropòsit.
Només es pot entendre com un pagament en espècies per part del Departament de la Generalitat al maltractat col.lectiu de professionals de l’ensenyament.
Sense l’aval de cap estudi seriós, científic, que recomani el canvi d’horari en les escoles de primària. Amb uns arguments com ara el del rendiment dels alumnes que, quan parles amb gent que hi entenen, et diuen que la pitjor hora de rendiment escolar es la hora abans del migdia.
I la pregunta es: Que farà la canalla, a partir de les 15h????.
Santa Play Station!!!!!!

Be the first to comment on "Ara que m’ho pregunta 134"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada