Ara que m’ho pregunta 135

vicenç lozano

El NAS núm. 135 – febrer 2014 –

Com creus que haurien de ser els Plens (mensuals o bimensuals) i per què?

 

Vicenç Lozano

Programador catalagnòstic

 
 

Mensuals i no remunerats, al menys pels regidors amb sou. Però el problema no és cada quan es fan sinó com: si es fa una reunió prèvia informativa on els partits ja avancen el vot, el Ple es converteix en un aparador i no en una eina de govern.

 

Maria Cuesta

Educadora infantil i estudiant de Psicologia

 
 maria cuesta

Estic pràcticament convençuda que aquesta nova periodicitat dels plens té a veure amb la veu que últimament els moviments socials han anat fent sentir a cada trobada política: amb més o menys gràcia, amb un to més o menys afinat… A la classe política en general no li agrada que el termòmetre del malestar del poble tingui llibertat per entrar a l’ajuntament.

 

Joaquim Barrera

Membre de la Colla Gegantera, de l’Associació Cultural Marcel·lí Bosch, Secretari d’imatge i comunicació d’ERC Cardedeu

 
 joaquim barrera

El ple municipal és una eina democràtica -de moltes que existeixen- que permet l’aprovació dels pressupostos municipals, el control al govern local, definir la pressió fiscal i, molt important, un diàleg ciutadania-govern, ja sigui a través dels representants -regidors- escollits a les urnes, o bé través de preguntes del públic assistent. La periodicitat d’un ple marca el ritme d’aquest diàleg, i Cardedeu es mereix un ritme àgil i dinàmic; en definitiva, un ritme mensual.

 

Oriol Serra

Periodista

 
 oriol serra

Els plens municipals passen a ser bimensuals per estalviar despeses: si no hi ha diners per pagar els regidors, es faran menys sessions. No sé si això serà bo o dolent pel poble. Però sí que sé que molts treballadors, amb l’excusa de la crisi, ja fa temps que es veuen obligats a treballar més cobrant menys. Em pregunto per tant per què nassos els polítics no poden fer el mateix. D’aquesta manera, alguns tastarien la seva pròpia medicina.

 

David Perelló

 

Dissenyador gràfic, Col·laborador de Radio Televisió de Cardedeu, Associació cultural l’Esquellot, Skla’ka si teatre,  El Garitu i  la CUP de Cardedeu.

 
 David Perelló

Si ho mirem des d’una perspectiva economicista, em fa l’efecte que sumant tots els plens que es fan, entre ordinaris i extraordinaris, poca cosa canviaria respecte a fer-los mensualment. En canvi des d’una òptica d’higiene democràtica i de participació no hi ha color, ens assabentaríem i es podria participar del munt de temes que sinó, acaben passant per junta de govern.

 

Norma Levrero

Twitter: @NormaLevrero
http://blocs.laxarxa.com/batalletes/

 
 Norma perfil

Crec que és bo que els plens siguin mensuals perquè almenys un cop al mes els ciutadans tenen l’oportunitat d’intervenir tal com preveu el ROM i govern i oposició poden fer precs i preguntes. A banda que això facilita que hi hagi més votacions i menys decrets d’alcaldia. No crec que el cost total de fer cinc plens més a l’any sigui un trasbals per les arques públiques, al cap i a la fi, són diners per pagar al feina dels nostres representants a l’Ajuntament.

 

Jordi Tornabell

Agent comercial

 
 jordi tornabell

Malgrat no disposar d’una opinió formada, contestaré, “de Nas”.
Aparentment, sembla que els plens bimensuals impedirien agilitat en la gestió municipal. Diferir la presa de decisions que afecten a la ciutadania, no seria la millor de les pensades.
El plens mensuals, serien higiènica i democràticament recomanables.
Ah, i no em crec l’argument de “l’estalvi de diners”. No fotem conya.

 

Joan Serra

Botiguer i Ex-Regidor (CiU)

 
 joan serra

El Govern de CiU, fins ara, ha continuat els Plens cada mes. La necessitat d’aprovació dels  projectes del Plan E “Zapatero” i altres, on Cardedeu va assolir un plus d’equipaments. Això comportà un activitat política i de gestió fent necessari Plens cada mes. L’Ajuntament amb la crisi han vist reduït el pressupost, destinant els recursos per mantenir serveis i alguna obra petita, per això és millor Plens bimensuals. racionalitzant la despesa. La informació i consens han d’existir més que mai entre Govern i Oposició, i els òrgans de participació ciutadana s’han de convocar i ser molt dinàmics.

Be the first to comment on "Ara que m’ho pregunta 135"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada