Cardedeu, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vallirana seran municipis impulsors de la reforma horària

L’objectiu és fer uns horaris més saludables i compatibles amb la vida personal —

Cardedeu és un dels tres municipis escollits per la Diputació de Barcelona per donar suport per establir mesures locals de reforma horària i acabar articulant el “Pacte del temps” municipal. La reforma horària és una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps.

A partir de setembre es faran sessions participatives de recollida de propostes a través de taules sectorials: una amb la comunitat educativa, una altra amb entitats i associacions, amb el teixit comercial, i amb els serveis públics municipals. A continuació és previst formalitzar l’adhesió al Pacte del temps de Cardedeu i elaborar un document final amb les propostes del Pacte. Durant tot el procés l’Ajuntament comptarà amb l’assessorament de la Diputació per a les jornades participatives, per la definició de mesures i per la visualització de bones pràctiques.

Es busca promoure uns hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i, sobretot, la nostra salut i benestar. Per arribar a això es vol: Compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina. Introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida. Avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar. Sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

El paper de l’Ajuntament en promoure aquesta manera de viure passa per ser exemple i fer difusió de bones pràctiques, intervenir amb mesures de millora i donar preferència en la subcontractació dels seus serveis a empreses flexibles.

Be the first to comment on "Cardedeu, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vallirana seran municipis impulsors de la reforma horària"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada