Cardedeu, viure saludable

La fundació Jaume Bofill parla d´honestedat, lleialtat, força moral, perseverança, esperit d’equip, magnanimitat, generositat, amplitud de cor, capacitat de convivència i de participació, joia de viure, per identificar alguns valors que desenvolupa la pràctica de l’esport. L’esport ha de ser una prioritat estratègica per qualsevol govern municipal perquè, a més, transcendeix la seva qualitat “física”, reforça sobretot tant la identitat i consciència individual com la col·lectiva. La població esportiva influeix, amb el seu exemple, a tota la ciutadania perquè amb la pràctica de l’esport, o de l’activitat física, proposa una manera de viure saludable: des dels hàbits alimentaris a l’equilibri emocional.

Cardedeu és una Vila que pot de ser exemple d’un model de viure saludable. No només per l’entorn natural que l’acompanya, no només per les iniciatives dels clubs i associacions, que hi són. No només per l’esforç de pares i mares, no només per l’activitat dels propis practicants. El govern municipal s’hi ha de comprometre més enllà de les paraules.

L’interès del govern municipal per l’esport pot mesurar-se, d’entrada, per tenir un regidor d’esports que ho sigui amb passió, que pugui liderar reptes pendents. Des de revisar les possibilitats d’un pavelló saturat, on pràcticament ja no hi caben més hores pels entrenaments, a mimar les activitats esportives que no necessiten d’instal·lacions i s’aprofiten de l’entorn natural. Des de fomentar la cultura saludable a les escoles a oferir alternatives atractives pels col·lectius en risc d’exclusió. Des de facilitar que els clubs siguin els autèntics motors de l’esport local a fomentar programes de formació per entrenadors i esportistes. Des de tenir una activa presència en els esdeveniments esportius fins a establir col·laboracions amb municipis propers que ens porten un clar avantatge en l’orientació esportiva. Des d’oferir espais adaptats als ciutadans més petits a comptar amb entorns que facilitin la vida activa dels ciutadans més grans.

Demòcrates de Catalunya aposta per un Cardedeu saludable, actiu, vital, exemple d’una manera de viure en positiu.

Be the first to comment on "Cardedeu, viure saludable"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada