Columna ERC setembre

El NAS núm. 185 – setembre 2018 –

En aquests darrers mesos hem vist i assistit, també a Cardedeu, a diverses trobades, conferències, o concentracions de gent gran, inicialment plantejades en reclamació de drets com a pensionistes (“Mareas”), per tal d’assegurar el seu poder adquisitiu i recuperar retallades. El cert és que els diversos col·lectius de gent gran han aprofitat –no criticable- aquesta avinentesa per llistar tots els greuges que consideren oportuns i llençar-los per veure si cauen en bones mans.

És aquesta bonhomia de la gent gran que motiva aquest article. Per una banda en veure que hi ha un grup municipal que en pro del seu fi –erosionar el govern- s’abraona sobre aquest segment de la població sense miraments i en benefici propi. D’altra banda, llegint els greuges i peticions d’aquests grups de gent gran, val a dir que segurament no sobraria recollir-los i enfocar-los degudament.

És evident el protagonisme creixent de la gent gran a la nostra societat. Fer funcionar mecanismes de representació i participació de les persones grans en totes les qüestions que siguin del seu interès, impulsaria la col·laboració intergeneracional i la interacció de manera transversal entre tots els òrgans i les institucions que actuen com a motor de la participació de la gent gran al territori, tant des de la societat civil: empreses, associacions, equipaments, etc., com des dels ens públics d’abast municipal o comarcal.

En les demandes es barregen coses de difícil solució des de l’administració local, però d’altres que costaria ben poc abordar (vivenda, impostos, accés espectacles culturals, serveis dotacionals per a gent gran –aquí l’oportunitat del Casino s’escau especialment-, ….). Cal estructurar i col·laborar en la preparació dels temes i documents corresponents a cadascun dels assumptes concernits, i de fer el seguiment dels acords presos; promoure encara més la participació i l’associacionisme de la gent gran i incentivar el treball en xarxa i proposar la realització de més activitats, jornades i campanyes que facin visibles les aportacions de la gent gran a la societat.

Actualment a Cardedeu segurament quan parlem de gent gran parlem sobretot de cessió d’espais i dels respectius convenis dels Casals, fora bo i segurament es podrà fer algun pas més enèrgic des d’ara fins a final del mandat de l’actual govern municipal.

Be the first to comment on "Columna ERC setembre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada