Constància i sistemàtica

Regularment tots els dilluns l’ANC de Cardedeu convida a fer-nos presents a la plaça de St. Joan, porxos de l’Ajuntament. Són moltes setmanes amb una constància a prova de clima, d’estats d’ànim i de les derives que la Causa General engegada contra nosaltres, acarnissadament sobre presos polítics, exiliats, encausats i sentenciats.

Sovint cal pensar en aquesta soca que formem i l’estabilitat vers les escomeses dels vents, la resistència de l’arbre malgrat els de ponent. La flexibilitat per a no trencar-se i el creixement sostingut, especialment als darrers 10 anys, amb aquella trobada a la Gran Via de Barcelona per l’esberlada de l’Estatut 2006 i aquella anada dels 7.000 a Brussel·les.

No cabria en aquesta columna ni l’enumeració de les manifestacions on hem fet sentir la nostra presència. I seguirem fins a assolir l’objectiu d’esdevenir una República, fora del domini monàrquic del franquisme enquistat.

S’apropen eleccions en tres àmbits: municipal, estatal i europeu. Llevat de l’autonòmic, som cridats a fer-nos sentir amb vots que caldrà pensar bé a qui els hi dipositem, vist el desgavell inercial antic en els plantejaments, partidistes amb graus de miopies repetides.

Però també tenim properament una trobada a la cova del llop. Una manifestació per la llibertat i la democràcia: Madrid 16 de març.

Cal seguir perseverant, constància i sistemàtica, i plantar-nos al bell mig de la ubicació dels poders de l’Estat del Malestar per fer sentir que aquests valors de la llibertat i la democràcia estan per sobre de les conveniències fàctiques dels poders habituals que en dictadura o en post dictadura barren el pas de l’exercici democràtic de l’autodeterminació basant-se a fer-nos creure que els papers d’una constitució redactada al 78 per gent no escollida democràticament, estan per sobre de les persones. Així que el 16-m a Madrid, ens tornarem a veure.

Be the first to comment on "Constància i sistemàtica"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada