El Síndic de Greuges va rebre 30 queixes i 39 consultes en les seves actuacions a Cardedeu

L’oficina s’ha desplaçat a la nostra vila sis vegades —

El passat 11 de febrer, el Síndic de Greuges va lliurar l’Informe anual al president del Parlament de Catalunya. Aquest informe és el document que recull les actuacions més rellevants dutes a terme i les xifres més destacades amb relació a la tasca de defensa dels drets encomanada a la institució.

El Síndic reclama més acord polític per fer front a les problemàtiques i a les desigualtats socials. Ha rebut durant l’any 2018 un total de 10.495 queixes procedents de 14.000 persones. També ha atès 9.987 consultes i ha iniciat 264 actuacions d’ofici. I en global, s’han tramitat 26.000 expedients i s’han atès més de 35.000 persones
L’any 2018 hi ha hagut un increment de les sol·licituds d’intervenció del Síndic en l’àmbit dels drets civils i polítics
En aquest informe, com a reflexió final, Rafael Ribó demana a totes les institucions catalanes que estableixin com a reptes prioritaris per al futur la lluita contra la desigualtat social i econòmica, la consideració de l’habitatge com a dret fonamental, i no només com a objecte econòmic, i la igualtat d’oportunitats en l’educació.

Són freqüents els casos en què a partir de la denegació o no-resolució sobre la renda garantida de ciutadania s’entra en una roda que deriva en situacions greus de pobresa energètica i fins i tot de desnonaments.
Els problemes principals se centren en la lluita contra la desigualtat social i econòmica, especialment d’alguns col·lectius com ara els infants i les persones que pertanyen a minories.
La consideració de l’habitatge com a dret fonamental i no només com a objecte econòmic, de manera que realment es faci efectiu l’accés universal a un habitatge digne i assequible.
La igualtat d’oportunitats en l’educació i el combat contra la segregació com a instrument per garantir aquesta igualtat.
La garantia dels drets de les persones migrants, sigui per causa econòmica o per refugi, amb una incidència especial dels infants que arriben al nostre país sense referents familiars.
La garantia de la condició dels infants com a ciutadans de ple dret amb capacitat d’informar-se i participar de la vida social i política.
La visibilització i lluita contra la violència masclista i LGTBIfòbica.
La visibilització i lluita contra el maltractament i l’abús sexual infantils.
La reducció substancial dels nivells de contaminació atmosfèrica de les nostres ciutats, des d’un enfocament del dret a la salut de les persones.
El futur dels joves del nostre país en un entorn de precarietat laboral i degradació dels estudis superiors amb la consegüent fuga de talents.
L’afectació als drets de les noves tecnologies i l’abast d’aquests drets en l’espai digital, tenint en compte qüestions com ara la protecció de les dades personals o el gap tecnològic entre generacions.
La consideració del territori com un patrimoni que cal preservar com a dret individual i col·lectiu de la nostra generació i de les que han de venir.
El dret de totes les persones de la nostra societat a participar activament i sense restriccions en les decisions polítiques i a facilitar-los aquesta participació.

Concretament a Cardedeu s’han fet 6 desplaçaments, en els que s’han recollit 30 queixes i 39 consultes. La política social, qüestions tributàries i d’administració pública, habitatge, urbanisme i mobilitat i consum han estat les més tractades.

Be the first to comment on "El Síndic de Greuges va rebre 30 queixes i 39 consultes en les seves actuacions a Cardedeu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada