columna ERC octubre

En el primer aniversari de l’1-O, hem rememorat fets i emocions del que va ser un dels moments més potents que hem viscut com a poble des de l’inici de la democràcia. Junts vàrem treballar pel referèndum d’autodeterminació, vàrem votar i vàrem defensar pacíficament les urnes. A Cardedeu, 7.414 persones, un 92,77%, van votar a favor del sí. Era el sí d’un poble crític i compromès que lluita per la llibertat i la democràcia, que reclama un nou país amb valors republicans. El dia u d’octubre vàrem votar i vàrem guanyar.

Des de l’ajuntament també treballem dia a dia per la república governant de forma més oberta, incorporant a la ciutadania en els processos de decisió (pressupostos participatius i consells de debat). Creiem en la sobirania política allunyada de l’estat espanyol, però també creiem en la sobirania econòmica, l’alimentària i energètica. És en aquesta línia on s’emmarca una de les línies estratègiques que ens havíem plantejat en aquest govern: L’Economia Social i Solidària.

Una forma de promoure el desenvolupament basant-lo en valors com la igualtat, la participació, la solidaritat, la inclusió i el compromís amb el territori i la comunitat. En la “1a Fira d’Economia Social i Solidària” vam conèixer iniciatives de l’àmbit del tercer sector, cooperatives de consum, del periodisme compromès, les banques ètiques… Hem estat crítics i ens hem qüestionat sobre d’altres formes de consum més responsable que ens permetin transformar l’economia cap a un model republicà socialment més solidari amb les desigualtats i més respectuós amb el medi ambient.

Dependrà de nosaltres, en les accions que fem quan consumim (si és un producte vinculat al territori, elaborat per empreses que fan una tasca social, si és energia verda, si les persones que hi treballen tenen un salari just i participen en les decisions…) que estarem contribuint a treballar per la república que volem.

Be the first to comment on "columna ERC octubre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada