La darrera jornada de “Cardedeu en transformació” va tractar de l’economia social i solidària

S’anuncia pel 29 de setembre la 1a Fira d’Economia Social de Cardedeu

16/07/2018 Nota de premsa

El dimecres 11 de juny, a la Tèxtil Rase, es va fer una trobada més de “Cardedeu en transformació”, aquesta vegada dins l’àmbit de fomentar la conversió de la de mercat que tenim ara a l’Economia Social i Solidària.

La presentació i introducció del projecte la va fer la regidora de Desenvolupament Local, Núria Hernández, i Montse Lamata, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i Ruben Suriñach, coordinador de la diagnosi i el Pla d’Acció en ESS a Cardedeu van donar les explicacions sobre el Pla.

L’Economia Social i Solidària (ESS) és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques formals i informals que prioritzen les necessitats de les persones, el bé col·lectiu per sobre del lucre i com s’ha de buscar més justícia a base d’economies transformadores, socials i cooperatives

Ha de ser desenvolupant una gestió transparent, col·lectiva i responsable amb l’entorn social i mediambiental. Es tracta de tenir una economia arrelada al territori i que ofereix una feina estable i de qualitat.

A Cardedeu s’ha posat en marxa el projecte DeCoop Economies Transformadores per difondre els valors de l’ESS, assessorar i formar a diversos sectors socioeconòmics del poble i incorporar criteris de compra i gestió responsable al propi Ajuntament. També s’ha engegat el PuntCoop Cardedeu (servei d’assessorament local, públic i permanent en ESS), es fa al CSETC.

Aquest foment de transformar l’economia s’explica també a Sant Celoni, el dia 14, i s’anuncia que el proper 29 de setembre se celebrarà la 1a Fira d’Economia Social de Cardedeu.

Fotografies: CSETC

185 cardedeu en transformacio P1030742 f csetc

Be the first to comment on "La darrera jornada de “Cardedeu en transformació” va tractar de l’economia social i solidària"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada