Natació per a tothom

Aquest curs escolar s’ha iniciat un nou projecte esportiu i educatiu: la natació escolar. Aquest projecte forma part del Pla Català de l’Esport, com altres activitats esportives que es realitzen a les escoles juntament amb la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cardedeu: el cross escolar, les trobades esportives, la sortida al Corredor, etc. I s’ha creat per diversos motius.

El primer, i el més important, per dotar de coneixements bàsics de natació a tots els nens i nenes de les escoles de Cardedeu del cicle inicial de Primària. El fet que els infants tinguin coneixements en el medi aquàtic aporta avantatges molt rellevants: salvament, hàbits d’higiene, coneixement del cos, autonomia, etc.

Un segon motiu, per continuar la voluntat que té ERC de cohesionar socialment el municipi i d’universalitzar els seus serveis. Aquesta és una de les activitats que té un cost més elevat i, per tant, no totes les famílies es poden permetre ensenyar els seus fills i filles a nedar. A més, segurament aquest esport és un dels més complets a nivell de salut i en canvi un dels menys practicats pels infants i joves del municipi.

I el tercer, per la possibilitat que ens ofereix el fet de gestionar un equipament municipal que fins ara ho feia una empresa privada. La gestió del Gim10 per part de l’Ajuntament permet invertir en una vessant social que fins ara mai no s’havia tingut. I és un privilegi poder gaudir d’aquest equipament públic.

Així doncs, ens sentim orgullos@s de poder dir que a Cardedeu tots els nens i nenes del primer cicle d’Educació Primària aprenen a nedar i gaudeixen de la piscina municipal!

Be the first to comment on "Natació per a tothom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada