Nou vehicle, amb més capacitat, per al BUC

Es tracta d’un model urbà sèrie 2 amb 24 seients, i que admet 34 persones dretes, amés d’una plataforma per a cadires de rodes —

Dimarts 22 de gener, a les 10 h, es va fer l’acte de lliurament del nou autobés a la parada de l’estació de tren. L’alcalde, Enric Olivé, la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, i Ramon Sagalés, conseller delegat de l’empresa Sagalés, van oficiar l’acte.

El bus que s’estrena el 22 de gener és un model urbà amb 24 seients i que permet viatjar a 34 persones dretes, a més d’un espai per cadira de rodes, i té pis baix amb rampa d’accés. També incorpora quatre endolls USB dobles.

El vehicle substituirà al que està fent servei actualment, té una llargada de 9,3 metres i ja s’han fet les proves  valorant les dificultats dels girs. Té una rampa per a minusvàlids pneumàtica, i una altra de manual i un motor Euro6 amb les emissions molt reduïdes.

S’ha valorat el posar-ne un d’hibrit o totalment electric, però l’empresa l’ha desestimat pel seu alt cost i el fet que el totalment electric no aguantaria un servei de jornada complerta.

El servei de BUC està integrat a l’ATM, i facilita el desplaçament per tots els barris del municipi prioritzant la proximitat de centres escolars, zones comercials i principals equipaments, els dies feiners amb una freqüència de mitja hora.

Els títols vàlids del BUC són:

  • Bitllets senzills i bitllets integrats ATM
  • T-16: per a nens i nenes de 4 a 16 anys
  • S1: títol multipersonal de 10 viatges
  • T-C10: targeta social de deu viatges. Se’n poden beneficiar les persones en situació d’atur, les persones amb un grau de disminució igual o superior al 33% així com les persones que les acompanyin, els majors de 65 anys, les famílies monoparentals i les famílies nombroses. En tots els casos cal estar empadronat a Cardedeu.
  • Carnet T-C10 100% subvencionat: per a persones jubilades que cobrin una paga igual o inferior al salari mínim interprofessional. Es pot adquirir a l’OAC prèvia presentació de documentació. Cal estar empadronat a Cardedeu.

També s’incorpora al servei un panell informatiu a la parada de l’estació, alimentat amb energia solar. En ell s’informa dels horaris i parades, i properament inclourà informació sobre les línies de Sant Celoni, Granollers i de Barcelona a La Roca Village.

Be the first to comment on "Nou vehicle, amb més capacitat, per al BUC"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada