ple 26/04/2018

182 pleÑ2525

El NAS núm. 182 – maig 2018 –

El Ple 6 d’abril aprova una moció de recolzament als CDR

S’interromp uns minuts el Ple per anar a la manifestació en contra de la sentència a La Manada

Per Xavier Navarro

El Ple comença a les 19, l’alcalde accidentat, Masferrer (ERC), diu que serà un Ple curtet, a les 20 hi ha convocada una manifestació de rebuig a la sentència sobre “La Manada” i si cal s’aturarà el Ple.

Dóna la benvinguda a la Maria, la nova Secretària i també a l’Enric (Olivé), que no presidirà el Ple per estar de baixa, i que està entre el públic.

S’aprova l’acta del Ple anterior, sense que ningú hi tingui res a dir.

Proposta de dies festius pel 2019

S’aprova que siguin el dilluns 20 de maig i el 16 d’agost, un divendres.

Tots hi voten a favor

Delegació de funcions a la Junta de Govern

Es presenta a aprovació la delegació de competències del Ple a favor de la Junta de Govern Local de l’adopció de tots els acords necessaris per tramitar la licitació de la concessió del servei de l’escola bressol municipal “Els Daus”

Isabel Sallés (ERC) comença dient bon vespre als Jordis i a tots els presoners i exiliats. Diu que fa un any es va fer la licitació per dur la gestió de l’Escola Bressol de Els Daus, que va quedar deserta i ara es demana agilitat per a poder-la presentar per al curs que ve.. Per això es demana traspassar a la Junta de Govern la tramitació, que normalment es faria per Ple.

Marc Blanché (PDeCAT) recorda que fa un any es va demanar que fos excepcional treure competències al Ple, i ara veu que repeteixen.

Sallés diu que dues empreses es van presentar, no complien els requisits, també una altre va al·legar i ara s’ha resolt que es torni a convocar.

S’aprova per 14 vots, amb tres abstencions

182 pleÑ2529Suport als CDR

Moció per donar suport als Comitès en Defensa de la República i la resistència civil activa i no violenta, que presenta el grup municipal Candidatura d’Unitat Popular, amb l’adhesió dels grups municipals d’ERC, PDeCAT (CiU) i GpC.

La llegeix Núria Busquet (CDR), fent servir el micro de Jordi Abad (GpC) que es queda de peu al darrera.

Mentre Busquet llegeix, bona part del públic aixeca cartells dient “Jo soc CDR”. A la moció es reivindica la necessitat de fer resistència passiva, entre altres coses vaga, i es rebutja les acusacions de violència que es fa als CDR des de l’unionisme.

Jaume Gelada (PP) diu que no l’interessen aquestes mocions que no són temes del poble. Creu que el dret a la vaga el té tothom i també a manifestar-se. Qualsevol es pot manifestar, diu, però els CDR fan a vegades coses que perjudiquen a persones ( Una persona del públic l’interromp cridant que posen persones a la presó) i Gelada respon que posen gent a la presó per desobeir resolucions judicials, posen gent a la presó per ignorar la llei, posen gent a la presó per enfrontar i dividir la societat, posen gent a la presó per donar ordres a un cos armat, posen gent a la presó per desobeir resolucions judicial (sí, repetit), posen gent a la presó per espiar a cossos policials, per intentar destruir proves judicials i “no soc jo qui els posa a la presó. És un poder judicial que s’ha demostrat que funciona per si sol”. Es proposen vagues polítiques, es gasten els diners de tots…

Torna a haver una interrupció per part del mateix home del públic, que afegeix que per ficar-se amb el Rei

Gelada demana empara a l’Alcalde i segueix dient que si aquestes persones estan a la presó per “algo” serà, el Jutge ja ho dirà. “Vostés fan un paripé que es fa setmana rere setmana i no ens porta a cap lloc, parlen de la majoria, quan està demostrat que estem dividits al 50% i no hi ha ni bons ni dolents.

182 pleÑ2529Jordi Abad està d’acord amb Gelada en que s’han de respectar els torns de paraula.

Masferrer diu que el públic podrà parlar al final.

Tutti Company (PDeCAT) diu estar en desacord amb el que ha dit Gelada i suposa que també amb el que dirà el grup socialista. I també coincideix amb en Jordi Abad en que s’ha de respectar el torn. Ens queixem, diu, perquè tots els col·lectius poden protestar, tenim dret a governar-nos. Si Vueling fa vaga i fastidia no diuen res, però si protestem nosaltres, molestem. Tots els arguments que han donat els veiem al revés.

José Quesada (PSC) diu que són diversos i que les darreres eleccions autonòmiques, desgraciadament, no les ha guanyat cap partit dels que estem aquí i les enquestes en cap cas diuen que les posicions independentistes siguin majoritàries. Veient com es tallen carreteres, disturbis, obrint barreres, gent amb cara tapada i encaputxats…Això no és pacífic. Heu escrit a les façanes, 157 seus nostres atacades i han pintat a cases de jutges.

Masferrer pregunta que vol dir “heu”

Quesada respon: els CDR. Com es pot veure a La Roca que estan pintant façanes de particulars. S’ha de denunciar totes aquestes accions, políticament dolentes i punibles. No ens porta enlloc i aprofundim en l’enfrontament, separen a la societat. Cal establir un marc on poder parlar de coses polítiques i socials per sortir de la situació de bloqueig que hi ha i superar els problemes. No es pot judicialitzar, ni actuar com ho fan els CDR, cal parlar. No estem d’acord amb el fiscal que acusa als CDR de terrorisme, el jutge ha posat seny dient que són més suaus.

Hug Lucchetti (CUP) vol contestar al PP i PSC de que hi ha una majoria de gent que vol decidir, i no es respecta. Els Comitès de Defensa del Referèndum van posar les eines perquè la gent podés expressar-se en una urna, i ara no es pot seguir així. Parlen de que no som majoria, però hi ha por a que si es vota i es compta guanyi la independència i dir que les accions dels CDR van firmades…moltes de les accions que diuen no les han fet els CDR.

S’entra en una discussió entre Quesada i Lucchetti sobre si les signatures són correctes, Hug demana alguna foto del que diu Quesada i segueix parlant. “Més de 1500 ferits a Catalunya, 140 agressions de grups ultra dreta, 10 persones a la presó i 7 exiliats. Guerra bruta contra l’independentisme, violència institucional, prevaricació… i la sentència d’avui no accepta que s’ha violat a una dona, sinó que han abusat d’ella. L’ADN feixista i masclista del país porta a això”. “Insisteixo, la fractura social no és pels independentistes, existeix per precarietat laboral, desigualtat econòmica… i a questa és la divisió que hi ha. El senyor Albiol, igual que el senyor Gelada només troben indiferència i menyspreu”

La gent aplaudeix posada en peu

Lucchetti continua dient que han construït un relat de violència i han fet presos polítics.

Aplaudiments de nou

Joan Masferrer diu que poc tenen a dir els d’ERC, hi ha qui fa de poli bo i l’altre de poli dolent. Aquesta moció no serveis, però és necessària perquè es vol fer passar per violents als qui són pacífics i dir que divideixen quan l’únic que es vol fer és comptar i fer servir la democràcia…

La gent va amb por, segueix, de rebre un twit, de manifestar-se.. i estan tancant i imputant a les persones de fets democràtics que es venen com a violents. Violència que no veuen en les manifestacions d’ultra dreta, de les que no diuen res. Dialoguem, d’acord, però democràticament.

Aplaudiments del públic

Lucchetti diu que quan el partit socialista diu que parlen, van sortir vestits de blanc i mai més han aparegut. On està aquell col·lectiu que en deien “Parlem-ne”?

La moció s’aprova amb els vots a favor d’ERC, la CUP, PDeCAT Demòcrates, GpC i la regidora socialista Montserrat Badia. En contra PP i els dos restants del PSC .

Informacions

No en hi ha de l’oposició i sí del Govern

Lucchetti diu que dels Pressuposts Participatius hi ha 180 propostes, de les que 60 van a votació i les altres s’han descartat, per qüestions tècniques, econòmiques o alegals, i algunes similars s’han agrupat. Diu que ara s’està parlant amb les desestimades. Es podrà votar del 13 al 18 de maig i hi haurà persones que ajudaran amb el vot electrònic i prèviament es rebrà una papereta a casa amb les propostes. Acaba recordant que el 1er de maig hi ha les manifestacions pels drets dels treballadors.

Isabel Sallés diu que la setmana vinent es publicaran els casals d’estiu, i es mantenen preus per a que siguin casals per a tothom. Hi haurà places reservades per a que siguin inclusius.

Marta Cordomí (CUP) té un record pels presos polítics i les seves famílies i diu que com es pot tornar a notar no hi ha Justícia, cosa sabuda, però la sentencia del dia (La Manada) ho torna a constatar. “Una abraçada a la víctima”. Després parla de la programació al teatre Auditori i dels del Dia de la Dansa.

Núria Hernández (ERC) recorda que la Ruta Raspall ensenya el Patrimoni i acaba a la cerveseria de Cal Peó. També parla del Museu i de les visites al cementiri i de la Fira de Sant Isidre, en que promocionen el mon rural. Vol destacar que es fa força en la sostenibilitat, ara en forma de desenvolupament turístic i presenta com un avenç que hi hagi una zona de food trucks amb productes ecològics.

Rafel Caballeria (ERC) informa que es faran les curses de Sant Isidre i també el campionat de rítmica no federada, pel que poden participar, fora de concurs, les persones que ho desitgin. També informa que l’Ajuntament ha rebut un segell de distinció sobre la transparència informativa.

Masferrer parla de l’estalvi energètic i que s’estan revisant els projectes aprovats pendents de fer. També diu que 459 propietaris tenen cita per netejar solars per evitar incendis i que l’any passat es van obrir 17 expedients. Destaca que cal felicitar-se pels 372.000 euros de subvencions de la Diputació, que van lligats a diferents projectes: 200.00 per a la Tèxtil Rase, 100.000 pel Mercat i 70.000 pel Museu i s’està a l’espera de rebre una subvenció per temes dels polígons.

Aquí es fa un recés per anar a la manifestació contra la sentència a La Manada, que es fa a les 20 a la plaça de Sant Joan.

Deu minuts més tard es torna a entrar a la sala de Plens i hi ha una polèmica entre part del públic i Quesada sobre el 155, i que si diuen estar a favor del diàleg, un problema polític s’ha de parlar sense condicions i el primer és fer-ho sense presos ni 155.

Grífols, un dels membres del públic més crític, li posa un cartell de llibertat presos polítics a la taula a Gelada i diu que demana perdó a tothom, menys aquest senyor de la dreta, (Gelada) per haver interromput el Ple abans, però que no parlen de totes les bestieses que es diuen, com el que diu Losantos. “Estan manant a Catalunya amb només 4 diputats i posant un estat d’excepció al país. I als altres senyors (PSC) els diu que li sap molt de greu que hagin canviat”.

Gelada respon que ell no és un mal educat com el senyor que li ha vingut a deixar un cartell al davant.

Masferrer dóna per acabat el Ple, a les 20.22.

182 pleÑ2539

Be the first to comment on "ple 26/04/2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies