Ple Municipal del 27 de setembre

Presa de l’acta de Regidor de Jordi Nadal (PDeCAT) i aprovació del Reglament d’Atenció Domiciliària —

Joan Masferrer (ERC), alcalde accidental, diu que CUP, ERC, PDeCAT i GpC han decidit llegir un manifest per commemorar una fita històrica de més de dos milions de persones que no es van atemorir i van defensar els col·legis electorals.
En la lectura es va detallant les arbitrarietats comeses per l’Estat Espanyol, empresonant i forçant a l’exili als líders polítics i socials. Es demana la llibertat dels presos polítics i exiliats i es fa un agraïment als qui van defensar la democràcia. Es crida a la ciutadania als actes que es faran durant el cap de setmana següent per commemorar-ho.
Durant aquesta lectura no hi ha els regidors del PSC ni del PP, que quant se senten des de fora els aplaudiments a l’acabar, entren. Sols són dos del PSC, Ramón Hurtado i José Quesada, falta Montserrat Badia (PSC) i el PP encara no ha substituït a Jaume Gelada, que va dimitir abans d’estiu.
Hug Lucchetti (CUP) tampoc està present, perquè està de viatge.
Hi ha tantes cadires buides, amb llaços grocs, com presos i exiliats polítics.

El primer punt del dia, aprovar l’Acta del Ple anterior, s’aprova per unanimitat

Jordi Nadal, nou regidor

Jordi Nadal (PDeCAT) promet per imperatiu legal el que cal per accedir al càrrec de Regidor, que ocupa en substitució de Tutti Company, que li va cedir abans d’estiu.
Nadal agraeix l’acolliment i espera fer una bona feina d’oposició i estar a l’alçada del càrrec.
Els regidors li donen la benvinguda.

Sentència Judicial

La sentència del 27 de gener del 2014 va condemnar l’Ajuntament en el seu litigi amb el concessionari del servei d’aigües, cosa que es va recórrer, i el 23 de juny del 2017 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va desestimar el recurs d’apel·lació. El secretari va detallant dades i el que es presenta al Ple és l’aplicar la sentència: reconèixer l’obligació per import de 415.470,28 euros a favor d’Aguas Potables y Mejoras de Cardedeu,SA, (APMC) per rescabalar pels imports no amortitzats del dipòsit d’aigua en alta que va estar finançats per la concessionària i donar compliment de les sentències.

Masferrer explica que el servei d’aigua potable ha sortit en molts Plens, que comença per la construcció del dipòsit Santacana i el desacord entre l’Ajuntament i el concessionari. La sentència li ha donat la raó i cal fer la liquidació, que no es repercuteix a les tarifes, pel que es finança així el 50% de l’obra i s’accepta la sentència.
Ramon Hurtado diu que es podien haver estalviat interessos si s’hagués pagat el 2017, quan va sortir la sentència.
Carme Mallorques (D) diu que s’ha de fer molta feina en el tema de la concessió d’aigües.
Masferrer diu que els interessos encara no es paguen, perquè s’ha recorregut el que s’hagi de fer.
S’aprova per unanimitat

Servei d’Atenció Domiciliària

Laia Muñoz (CUP) diu que donarà resposta a les al·legacions del PSC al reglament de Servei d’Atenció Domiciliària que ara es presenta, que es desestimen, i els sap greu que es faci servir aquest mètode quan es podia haver parlat, cosa que ella va oferir.
Argumenta cada denegació, la major part per error de lectura i d’altres per demanar coses que ja estan contemplades o terminis que ja estan estipulats. Sobre la manca d’annex, es corregeix i ja hi estan.

Quesada diu que estan a favor del reglament i hi ha presentat puntualitzacions per millorar-ho. Creuen que no està contemplada la gestió indirecte, que no és cert que ja es contempli. De tota manera hi votaran a favor, i és cert que la regidora els va citar i van poder parlar.
S’aprova per unanimitat

Informacions

Un cop s’ha donat compte de les actes de Junta de Govern Local i els Decrets d’Alcaldia es passa a les Informacions, Precs i Preguntes.
Isabel Sallés (ERC) comença per desitjar bon vespre a tothom i a tots els presos i exiliats, recordant que no es cansaran de reivindicar que els volem lliures i amb nosaltres. Informa que es presenta un projecte de natació escolar perquè encara hi ha molts nens, nenes i joves que no saben nadar. Es fa com prova pilot a les escoles Granés, Corbella i Les Aigües, a primer de primària, anant al GIM, que al estar gestionat directament resulta fàcil.
Marta Cordomí (CUP) també recorda als presos i exiliats i a gent que no pot sortir del seu municipi. Parla de la programació del Teatre Auditori per aquest trimestre, destacant la producció pròpia local, tant d’Skla ka si com de Si Fa no Fa Teatre.

Núria Hernández (ERC) també té unes paraules pels presos i exiliats i des de Desenvolupament local parla dels cursos de Formació subvencionats per la Diputació i cursos per adults que promou PYMEC. També parla del CSETC, on s’està acompanyant a les entitats per a que facin correctament la seva gestió econòmica i fiscal. El plat fort, diu, és el que es fa el cap de setmana següent amb propostes per consumir i produir solidàriament i fent servir la banca ètica. Per a això vindran dues personalitats: David Fernàndez per parlar de la banca i Mónica Tarribas, per fer una taula rodona sobre periodisme compromès. Tots dos en el marc de la Fira d’Economia Solidària.

Joan Masferrer informa de l’estat de les obres de la plaça Marc Viader, que s’estan retardant per un canvi important de disseny, pel que no entra en garantia. També explica que un dels pressupostos participatius, el fer un punt de recàrrega elèctrica vora la Biblioteca, ja està en marxa. Diu que l’Ajuntament ha estat convidat a una sèrie de reunions per la bona tasca que fa, i que ha estat escollit per fomentar la Reforma Horària ja des dels municipis, on es faran diverses xerrades per parlar de com s’implementa el Pacte. També informa que el carrer Barcelona ha de canviar el clavegueram i la superfície i l’empresa que ho havia de fer s’ha retirat, pel que s’ha de tornar a licitar. Acaba dient els actes que es faran per commemorar l’1-O i la inauguració de la plaça 1 d’octubre el diumenge següent, amb parlaments de l’Ajuntament, ANC, Omnium i CDR.

Jordi Abad (GpC) diu que el 2011, com a regidor de la Gent Gran va donar hora a una persona i se li van presentar 22. Era per protestar que el Casal es tanqués per l’estiu. Va organitzar-ho perquè el mes d’agost estigués obert. Aquest any s’han tancat els Casals, els dos, i els jubilats han tingut d’anar pels bancs, amb la calor que fa. Demana que es trobi la fórmula perquè l’agost estiguin oberts.

Hurtado diu que Correus acaba el contracte de lloguer pel lloc on està, pregunta què es posarà en aquell local.
Quesada pregunta per les Vil·les Florides. Diu que hauríem d’estar orgullosos per les quatre flors continuades i no es fa res per a posar els cartells que ho indiquin. Diu que ha demanant, sovint, per l’estat dels deutes que la Generalitat té amb l’Ajuntament pel manteniment de les escoles bressol. Li havien respost darrerament que no hi havia Govern encara i no es podia fer res, però ara ja en hi ha.

També vol saber com està la contractació dels treballadors del cinema Esbarjo, amb procediments judicials oberts. És un tema que ja porta vàries legislatures i no s’ha resolt. Pregunta també què va passar amb la treballadora que va guanyar la licitació de tècnica en so i il·luminació i ha renunciat en veure que l’horari que li demanen no es correspon amb el licitat.
Mallorques pregunta pel C10, on es contracta un tècnic.

Marc Blanché (PDeCAT) vol saber l’esta en que es troba el projecte d’aparcament de l’11 de setembre que havia de substituir al del DR. Klein, ja tirat a terra fa mesos. Els comerços se segueixen queixant i no es fa res. Diu que en el Ple de juny va interessar-se pel desherbatge de les voreres i li van dir que les moltes pluges de primavera el dificultaven. Ara no plou i segueix igual de malament, ja no sols en els carrers perifèrics, perquè els del Centre també estan també descuidats.
Jordi Nadal diu que el servei de bus és principalment pels instituts i enllaços amb el tren, i no és suficient.
Isabel Sallés respon a Quesada que té una bona notícia: s’ha parlat amb el Departament i hi ha la intenció de tornar a finançar les escoles bressol, pagar el que es deu, no sols als ajuntaments demandants sinó a tots. S’està pendent d’aprovar els Pressupostos de la Generalitat, on hi ha partides per fer-ho en diversos anys.
Hernández diu que sobre les Vil·les Florides es tracta d’un tema lent, esperant coses de la Diputació i la Generalitat per poder posar els cartells. “I avui diria que no és tant important com quan va començar. És una empresa privada que té interès en que hi hagi moltes poblacions amb les Flors”
Laia Muñoz diu que no es renova el lloguer a Correus i la proposta és posar allà l’oficina d’atenció ciutadana OAC, en projecte llarg, potser d’un any, que permetrà incorporar Serveis Socials.

Cordomí, diu que sobre el bus s’ha detectat incidències pel creixement d’usuaris i estan en tràmits per fer correcció d’horaris. En quant al desherbatge, depèn de tres empreses, i per a cada cosa hi ha mesures, la retirada d’herbes es fa sense fer servir productes tòxics i és complexa. S’està preveient fer servir una màquina nova.
Rafel Caballeria (ERC) diu que pel servei del Casal de la Gent Gran s’està mirant de fer substitucions pel mes d’agost, “perquè el que s’encarrega té dret als dies de gaudi”. Sobre els preus del Pavelló, que li van demanar, ja els passarà amb les dades numèriques pels casals, on ningú es va quedar a fora. En quant a l’exhibició cinematogràfica és un tema llarg i complex, que ja van trobar a l’entrar i al haver un contenciós que van fer els treballadors no es va poder licitar els servei. El 5 de novembre es farà el judici, que s’ha anat retardant a demanda dels treballadors. La nostra intenció és internalitzar el servei, es volia licitar inicialment, però els treballadors volien imposar unes condicions que no vam acceptar incloure a la licitació. Ara estem a l’espera del judici i després ja veurem. Sobre la treballadora que va guanyar el lloc de Tècnica en so i llum, no tinc dades del perquè ha renunciat.

Masferrer diu que es fan córrer “bulos” i la treballadora que no ha acceptat no és cert que ho deixi pels horaris, que no varien res que no estigui a la licitació. Sobre l’enginyera d’enllumenats públics fa falta personal que pugui entendre’s amb les empreses que ho fan. I en quant a l’aparcament d’11 de setembre es tenia una cessió temporal i ara es busquen aparcaments perifèrics i s’espera una cessió anticipada perquè hi ha un futur desenvolupament. Pel que fa al tema dels Casals “faig una mica de mea culpa” es va posar la Biblioteca com a lloc per fugir de la calor.
El Ple s’acaba a les 20.05

Llavors un membre de Ciudadanos que està entre el públic, Enrique Jimeno, demana la paraula.
Masferrer li dóna i ell recrimina la falta d’educació pel cas que li van fer un altre Ple. Protesta pels símbols sobiranistes que hi ha a la sala, amb seients buits i que els cardedeuencs no poden veure tapats els símbols que són de tots ni els decoratius com l’escut de tots que està a la façana de l’Ajuntament que es tapa amb una estelada.
Masferrer diu que ja li ha contestat per escrit, quan li va fer la reclamació i que els Governs Locals representen a la majoria local.
Jimeno protesta i vol argumentar, Masferrer diu que ja s’ha acabat el seu minuts de glòria que li permet la llei i s’aixeca, junt amb la resta de regidors.
Jimeno segueix parlant i dient que el ROM permet que pugui intervenir després d’un Ple. Masferrer, ja en moviment, li diu que per un temps determinat.

Be the first to comment on "Ple Municipal del 27 de setembre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies